Türkiye’nin en çok oynanan şans oyunlarından olan 10 Numara’nın çekilişi ile ilgili şaibe iddiası ortaya atıldı. 28 Eylül 2020 tarihli çekilişte arka plandan gelen fısıltıda 8 ve 32 numaralarının söylendiği iddia ediliyor. CHP milletvekili tarafından ortaya atılan bu iddia, işletmeci kuruluş Sisal Şans’ın sonuçları manipüle ettiğini ve oynayan kişileri kandırdığını söylüyor.

2020 yılı başında özelleştirmesi gerçekleşen şans oyunlarında, ihaleyi AKP’ye yakın Demirören Grubu ile İtalyan ortağı almıştı ve bu tarihten sonra oyunlarda önemli değişiklikler yapılmıştı. İhaleyi alan firmaların karlarını artırmak adına farklı çabalara girdiği görülürken, fısıltı iddiası ise oyunlara olan güvene leke düşürdü. 

Yayınlanan videoda rakamların çekilişi sırasında arkadan çok kısık ses ile çıkacak rakam belirtilirken, bunun ya önceden bilindiği, ya da çekiliş sırasında makineye müdahale edilme için söylendiği düşünülüyor.

Konu ile ilgili Sisal Şans firmasından henüz bir açıklama gelmezken, iddianamenin mahkemeye taşınarak inceleme başlatılması isteniyor.

Kaynak: https://www.marketingturkiye.com.tr/haberler/sisal-sans-cekilisinde-fisilti-iddiasi-ortaligi-karistirdi/