Tanap’ın daha öncede yapmış olduğu sosyal sorumluluk projesi olan, TANAP Sosyal ve Çevresel Yatırım Programları adı altında bu projeyede yön verilmiştir. Projede hedeflenen TANAP boru hattının geçtiği 14 ildeki engellilere yönelik ve aileleri ile birlikte sosyal hayata kazandırmak aynı zamanda iş olanağı sağlamaktır. Engellilerin aktif olarak çalışmaları ve daha çok alanda istihdam kapasiteleri artacak. Sadece iş olanağı değil sosyal hayatları da her türlü düşünülmektedir.

Projenin bütçesi ise, Diyalog sosyal girişimcilik derneği tarafından 6,3 milyon liralık yatırımla gerçekleşecek. Projenin geçtiği 14 ilimiz, Ardahan, Ankara, Bayburt, Bursa, Erzincan, Erzurum, Gümüşhane, Giresun, Kars, Kırıkkale, Kırşehir, Sivas, Yozgat, Eskişehir illerinde 3,600 engelli ve ailelerine ulaşılmak hedeflenmektedir.

Engellilerin hayatımızda daha çok yer alması sosyal hizmete ulaşımlarının kolaylaştırılması ve iş hayatına kazandırılmalarının sağlanması ayrıca 5 ana bölgede engelliler için tam donanımlı merkezlerinde kurulması öngörülmektedir.

Kaynak için tıklayınız.