Dijital dönüşüm, geçici bir durum ya da yalnızca bir kesişme noktası değildir. Karmaşık, çok boyutlu ve evrimsel bir süreçtir. Sürekli teknolojik gelişme, ürün ve hizmetlerin tasarımına, üretimine ve sağlanmasına entegre edildiğinde ortaya çıkar. Dijital dönüşüm, ideal olarak her bir kurumsal aktörün çekirdeğinden başlayıp dış katmanlarına ulaşan yeni yaklaşımlarla kurumsal işlevleri yeniden şekillendirir.

Bu bağlamda coronavirus, önemli bir miras bırakması muhtemel olan dijital bir hızlandırıcı görevi görüyor. Yeniden karantinaya girsek de, coronavirüse çare bulsak da bulamasak da,  genel eğilim geçmişte olduğundan daha dijital kalma yönünde olacaktır. Müşteriler artık talep değilse de dijitalleşmeyi bekliyor. Bu, içerikle başlar ve karşılık gelen bir arayüzle etkileşimle sonuçlanır. Bu nedenle dijital dönüşüm, daha yenilikçi yollarla işleyen iş modellerinin yeniden keşfedilmesine yol açar.

Bu yeni koşul aynı zamanda iletişimi ve PR‘ı yeniden konumlandırıyor. Toplum daha dijital hale geldikçe, PR, akıllı araçların basit kullanımlarının ötesine geçmeye başlıyor. Koşullar gitgide yapay zekanın hayati unsurlarını içeren algoritmalardan daha fazla yararlanacak hale geliyor. Bu bağlamda 4. Sanayi Devrimi’nin PR’ı Akıllı İlişkiler’e dönüştürülüyor.

Bu evrim, iletişimi daha hızlı, daha anlayışlı ve etkili hale getirecek. “ Intelligent Relations” büyük verileri daha kolay ve daha anlamlı bir şekilde toplayacak. Ek olarak, sosyal dinleme tekniklerine ve araçlarına daha fazla yatırım yapacak. Sonuç olarak, dijital sosyal trendleri daha yakından izleyecek. Bu, dijital ortamda davranış analizinin sınırlarını genişletecek ve otomatik üretim ve kişiselleştirilmiş içeriğin avantajlarını kullanacaktır.

Makinelerin örüntü ve görüntü tanıma yapabilme yeteneği, PR için daha fazla yetenek sağlayacaktır. Doğal dil işleme ve anlamanın evrimi, hedeflenen kitlelerle daha kolay ve daha doğrudan iletişim için umutları artıracaktır. Gerçek zamanlı veriler, her alıcı için yapay ancak özel olarak hazırlanmış bir süreç aracılığıyla canlı haberler üretecektir. Veri madenciliği, daha güvenilir tahmine dayalı analizler getirecek ve potansiyel halkla ilişkiler krizleri için hızlı hazırlık sağlayacaktır.

Akıllı İlişkiler, geleneksel PR’dan çok daha etkileşimdir. Sohbet robotlarının Bilgi Yardımcılarına evrilmesi, otomatik iletişim fırsatlarını genişletti. Otomatik yanıtlar artık önceden oluşturulmuş yanıtlar değil, ilgili verilerin yeni düzenlemeleri ve her bir talebi yeterince kapsayan özel içerikler haline geldi. Sadece standartlaştırılmış bilginin değil, bilginin de yönetildiği noktaya geliyoruz. PR’ın Akıllı İlişkiler’e dönüşümü yalnızca ürün ve hizmetler yaratmaz. İletişimde yaratıcılığı ortaya çıkarır, böylece yeni dinamikleri ortaya çıkarır.

Bir sonraki belirsiz sınırlar ve belirsiz bakış açılarının yaratabileceği güvensizlik anlaşılabilir. Ancak belirsizliklere alışmamız gerekiyor gibi görünüyor. Öngörülemezliğin her zamankinden daha muhtemel olduğu bir dünyada yaşıyoruz. 4. Sanayi Devrimi’nin potansiyeli ile çığır açan teknolojilerin entegrasyonu, iletişim alanında yeni ufuklar açıyor. Bu ufukları keşfedemeyenler, Akıllı İlişkilerin geleceği zaten burada olduğundan, yaklaşan kozmolojinin ortak şekillendiricileri yerine izole edilmiş izleyiciler olarak kalacaklar.

Kaynak için tıklayınız.