Dünyanın en önemli siyasi yarışlarından olan Amerikan başkanlık seçimleri 3 Kasım 2020 tarihinde yapılacak. Güçlü seçim yarışı pek çok marka için da kampanyalar için ilham kaynağı olmuş durumda. Bazen seçimler ile ilgili gönderiler yapılırken, bazen de seçimlerin önemine dayanarak mesajlara yaratılıyor. Bu da iletişim açısında zengin bir dönem yaratıyor.

Amerikalı video yapım şirketi JibJab, kişileri oy kullanmaya teşvik etmek adına Go Vote uygulaması geliştirerek, insanların kendi yüzlerini geniş bir oyveren kitlesi arasına yerleştirerek eğlenceli video yapmasını sağlıyor. Bu video ile insanları birer kanaat önderi olarak gösterirken, JibJab markasını da sosyal sorumlu bir şirket olarak ön plana çıkarıyor.

Diğer bir yaratıcı kampanya da ayak sağlığı markası Lotrimin’den geldi. Lotrimin, insanların oy kullanmaktan kaçınmamaları gerektiğini vurgulayan bir kampanya ile oy verme sırasındaki uzun kuyruklarda beklemenin insanları etkilediğini vurguladı. Burada hem sağ hem de sol olarak nitelenen kesimlerin duyarlı olması ve oy vermesini de alt mesaj olarak ortaya koydu.

Son olarak en iyi kampanya ise votka üreticisi Smirnoff’un yaptığı sarhoşken tartırma yapmamak üzerinde kampanyası. İnsanların oyları üzerinde düzgün bir şekilde düşünmesi gerektiğini vurgulayan bu çalışma Smirnoff’un keyif ürünü olduğunu ve kritik önem taşıyan durumlarda kullanılmamasının daha iyi olacağını söylüyor. Bu da markayı sosyal duyarlılığı yüksek bir konuma taşıyor.

Kaynak: https://www.prnewsonline.com/election-brand-campaigns/