Pandeminin en çok etkilediği sektörlerin başında havayolları geliyor. Uluslararası uçuşların kapatılması ve ardından çok kısıtlı şekilde devam etmesi, dünya genelinde seyahat sayılarını çok düşürmüş durumda. Ayrıca toplu alanlardan uzak kalmak isteyen insanlar da genellikle şahsi araçlarını kullanarak yakın mesafe seyahatlerini sürdürüyor. Bu da havayolları için alternatif kanallar üretmeyi zorunlu kılıyor.

Dünyanın en büyük havayollarından olan Singapore Airlines ise Ekim ayında başlattığı hizmet ile müşterilere havayolu deneyimini satıyor. Dünyanın en lüks Business Class ve First Class hizmetlerine sahip olan firma, tüm yolculuk deneyimini farklı paketler ile müşterilerine bir hizmet haline getiriyor. Müşteriler havalimanında genel süreçleri gerçekleştirip uçağa geçiyor ve burada Singapore Airlines’ın hizmetlerini görüyor. Bu hizmetler pakede göre 12 saate kadar uzayabiliyor.

Şirket projeyi gerçekleştirirken bir gelir kanalı oluşturmak yerine insanların özledikleri bir deneyimi tekrar sunmak olduğunu belirtiyor. Ayrıca projenin önemli bir noktası da müşterilerin Singapore Airlines hizmetlerini daha iyi tanıması. Bu sayede ekonomi sınıfında uçan bir kişinin ilerleyen dönemde Business Class uçmayı tercih etmesi, veya First Class’a yükseltmeyi mantıklı bulması sağlanabilecek.

Firma uçakların boşta durduğu bu süreçte yarattığı kampanya ile marka algısını ve hizmetleri ile ilgili farkındalığı artırmayı amaçlıyor. Kriz döneminde olan bir firmanın, kriz sonrası dönem için stratejik yatırımlar yapması ise PR uygulamalarının uzun vadeli kullanımının ve olabilecek faydalarını gözler önüne seriyor.

Kaynak: https://www.prnewsonline.com/coronavirus-airlines-travel/