Coronavirüs krizi ile evlere kapanmamız ardından sosyal mesafe önemlerine öncelik veren işletmeler uzaktan çalışma ve internet kullanımındaki artış sebebiyle teknolojik yatırımlarını hızlanırken verimliliklerini artırmak için dijitalde daha çok var olmaya başladı. Bu süreçte dijitali doğru kullanabilen iş yerleri verimlilik lerinde artış sağlarken yenilikçi ve yaratıcı çalışmalar ile sosyal etkileşim kazanmaya devam ediyorlar.

İŞLETMELER SALGIN SÜRECİNİ DİJİTALLEŞME İLE FIRSATA ÇEVİRECEK

Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Meltem Bakiler Şahin

Vodafone Business, 534 şirketi kapsayan saha araştırmasına göre Coronavirüs salgınının Türkiye’deki işletmelerin iş süreçlerini nasıl değiştirdiğini ve hangi teknolojik ihtiyaçların öne çıktığını açıkladı. Araştırma sonuçlarına göre, altyapı ve dijitalleşme işletmelerin en önemli gündem maddesi oldu. İşletmelerin normalleşme sürecinin 2021 yılının ilk çeyreğinde başlayacağını öngören araştırma, Covid-19 salgını sürecinde işletmelerin öne çıkan ihtiyaçları şöyle sıralandı:

  • Güvenli depolama ve yedekleme yani bulut teknolojileri
  • Siber güvenlik, Office programları ile telekonferans ve video konferans
  • Enerjiden makineye, tarladan motorlu taşıtlara uzaktan takip sistemleri
  • Maliyet azaltıcı ve verim artırıcı etkisinin yanı sıra potansiyel müşterilere erişim açısından pazarlama ve satış için dijital kanal kullanımı

Araştırmaya katılan işletmelerin;

  • Yüzde 57’si normale dönüşün 1 yıldan az süreceğini belirtirken yüzde 24’ü iş yönetimi modellerinde uzaktan çalışmayı sürdürmeyi planladığını bildirdi.
  • Küçük işletmelerin yüzde 28’i teknolojik altyapısını güçlendireceğini belirtirken KOBİ’lerin hazırlıkları daha çok dijital teknolojilerin aktif kullanımı, evden çalışma ve e-ticaret geçişini hızlandırma üzerine yoğunlaştı.
  • Salgın sonrasında işletmelerin verimliliği artırmak için en fazla odaklanacağını vurguladığı alan iş sağlığı ve güvenliği oldu.
  • İşletmelerin yüzde 64’ü bu alana odaklandığını bildirdi.
  • İşletmelerin yüzde 35’i ile çalışanları teknoloji, dijitalleşme ve çevrimiçi çalışma konusunda eğitmek, yüzde 30’u ise teknolojik alt yapıyı güçlendirmek konusuna odaklandığını ifade etti.

Kaynak için Tıklayın.
http://medyamerkezi.vodafone.com.tr/basin-bultenleri/isletmeler-pandemi-sonrasina-nesnelerin-interneti-ile-hazirlaniyor )