Dijital iletişim günümüzde haberleşmek için oldukça önemli bir konuma gelmiş hatta hayatımızın baş köşesinde kendine yer edinmiştir. Bu yüzden global ya da yerel firmalar için bile oldukça kullanışlı bir merci haline gelmiş ve şirketler müşterileri ile iletişimde kalmak için sürekli dijital iletişim yöntemlerini kullanmaktadır. 

Girişimci liderlik ağı uzmanı Ivan Minser bu konuda dijital iletişimin geliştirilmesi için çeşitli yollar önermektedir. İşte bu yollardan sadece bazıları: 

Listenizi Sıralayın

Herkesle iletişim halinde kalamazsınız. Kiminle ve neden bağlantıda kalacağınızdan emin olmak istiyorsunuz? Kişisel olabilir, profesyonel olabilir, ancak odaklanmak istediğiniz bir liste oluşturun. 

Müşterilerin Kullandıkları Sistemleri Kullanın 

Her birey farklı sosyal medya ya da iletişim aracı kullanmaktadır. Bu yüzden birçok farklı şekillerde ve sistemlerde hedef kitlenize odaklanmanın ancak doğru bir dijital iletişim planı olacağının da altını çiziyor Ivan Minster.  

Sosyal Medya Platformlarını Kullanın

Bireysel olarak insanlara ulaşmak zorunda kalmadan haberleri paylaşarak ve güncellemeleri okuyarak Facebook, LinkedIn veya Twitter gibi sosyal medya platformlarını kendi avantajınıza kullanın. 

Periyodik Telefon Görüşmeleri 

Daha önce sizinle iletişime geçmiş ya da alışveriş yapan bir müşterinizle doğru bir şekilde düzenli telefon görüşmeleri yapmak hem karşınızdakinin değerli olduğunu hissettirir hem de hizmet verdiğiniz alanda ihtiyacı olur olmaz aklına geleceği ilk firma olmanıza imkân sağlar.  

Yüz Yüze

“Mağara sakini” olmayın. Aslında hiçbir şey biriyle yüz yüze görüşmek ve sohbet etmek yerine geçmez. Her gün kahvaltı ve öğle yemeği yemek zorundasınız, öyleyse neden bunu haftada birkaç kez iyi bir referans partnerle yapmayasınız? Bir öğünde birbirinize nasıl yardım edeceğiniz konusunda tavsiye ortağınızla strateji geliştirerek bir taşla iki kuş vurabilirsiniz. 

Charlotte, NC’de bulunan profesyonel bir iş ağı organizasyonu olan BNI’nin kurucusu ve baş vizyoner yöneticisi olan Ivan Minser ayrıca şu sözlerle de konuşmasını bitirmiştir:  

Sosyal sermaye inşa etmek işlerinizi hem yerelde hem de globalde iyi bir yerlerde taşımanızın en önemli basamağıdır. Bu yüzden hemen şimdi kendinize bir dijital iletişim programı oluşturun ve networklerinizi sağlam tutarak müşteri kitlenizin dağılmamasını sağlayın. Böylelikle başarıyı hemen elde edebilirsiniz.”  

KAYNAKLAR