Bulunduğumuz bu pandemi döneminde insanlar alışverişlerinin çoğunu artık online platformlardan gerçekleştiriyor. Bir dijital dönüşümün içerisinde bulmuş olsakta kendimizi bu duruma artık alıştık .

İstanbul’da düzenlenen Fintech Week 2020 etkinliğinde konuşan innial CMO’su Gülben Yağcı pandemi döneminin sektöre ve innial’a olan etkilerine yönelik güncel verilerini aktardı.Yağcı bu dönemle birlikte aylık işlem hacimlerinde yüzde 60, yeni kullanıcı ediniminde ise yüzde 30’luk bir artışın gerçekleştiğini belirtti.

‘’Understanding Digital Customers” başlıklı oturumda konuşmacı olan Gülben Yağcı,pandeminin tüketiciler üzerindeki etkisi hakkında detaylı bilgiler verdi. Dünyayı etkisi altına alan Covid-19 ile pandemi ilan edilen dönemde bakiye yükleme ve harcama hacimlerini yüzde 60 oranında büyüttüklerini belirten Yağcı, “En fazla büyüme dijital oyun harcamalarında oldu, bu alandaki rakam iki katına çıktı. Onu yüzde 85 büyüme ile e-ticaret harcamaları takip etti. Bu dönemde aylık yeni kullanıcı edinimimiz de yüzde 30 oranında arttı” diye konuştu. Ayrıca yıl sonuna kadar 1,5 milyar TL işlem hacmi ve 1,5 milyon aktif kullanıcıya ulaşmayı hedefledikleri nin altını çizen Yağcı‘’ininal kullanıcılarının yüzde 78’i erkek, yüzde 22’si kadınlardan oluşurken, kullanıcılarımızın yüzde 70’i Z jenerasyonuna dahil, en fazla e-ticaret ve dijital oyun harcaması yapıyorlar.” dedi. 

Pandeminin döneminin tüketicinin hayatına etkisine değinen Gülben Yağcı, “Pandemi nedeniyle offline yapılan pek çok işlem online hale geldi. Salgın birkaç ay içinde dijitalleşme hareketini tetikledi. Dijitali kullananlar daha fazla işlem için kullanmaya, dijitali kullanmayanlar ise ilk defa kullanmaya başladı. Hem son kullanıcılar hem de şirketler önümüzdeki bir veya iki yılda geçecekleri dijitalleşme sürecini birkaç ayda hızlıca tamamlamış oldular.  Pandemi süreciyle birlikte her şeyi evimizin güvenli ve sağlıklı ortamında yapmak istiyoruz. Bunu sağlayan mobil uygulamalar hayatımızın bir parçası oldu ve öyle kalmaya da devam edecek. En pürüzsüz mobil uygulama deneyimini sunan markalar kazanacak” dedi.