Creative pitching during COVID

Pandeminin yoğun bir biçimde medyayı meşgul ettiği günümüzde, ülkeler kendi içlerinde de yoğun gündemler ile meşgul oluyor. Gündemlerin ciddiyeti ve toplumun geniş kesimini etkilemesi ise gündem ile ilgili mesajları güçlü kılıyor. Bu yoğun ortamda marka mesajları yaratmak ise oldukça zor hale geliyor. Mevcut durumda pek çok marka farklı stratejiler izlerken yarattıkları etkiler ise kısıtlı olarak kalıyor. Bu noktada doğru iletişim stratejilerinin izlenmesi ancak doğru bir konuya odaklanarak oluyor.

Pandemiye rağmen güçlü olabilen ve izleyici kitlenin dikkatini çekebilecek konular her zaman mevcut. Örneğin Amerika’da yapılan seçimler pek çok marka için mesaj yaratma fırsatı sunarken, burada müşteri kitlesine doğru mesajları yaratan markalar önemli başarılar elde edebildi. İnsanların dikkatini pandeminin dışına çıkarılabilecek konular bulmak bu nedenle yerel dinamiklere daha fazla dayalı bir hale geliyor.

Ana akım gündemlerin dışında küçük ve eğlenceli gündemler yaratabilmek de önemli bir strateji haline gelmiş durumda. Monopoly Günü, Karbonatlı İçecekler Günü, Sigarayı Bırakma Günü gibi normalde kutlanmayan günlerin, birer gündem maddesi olarak öne çıkarılması ve insanların bu olaylar ile ilgili içerik üretmesini sağlayarak farklı bir PR yaklaşımı yakalamak mümkün oluyor. Büyük çaplı etki amaçlanmasa da insanların farklı konulara eğlenceli bakış açısı oluşturması sağlanarak, hem gündemden uzaklaştırılıyor, hem de markalar için önemli mesajlar yaratmak için imkan doğabiliyor.

Kaynak İçin Tıklayın