MediaCat ShortCase, bu yıl obezite ele alarak yarışma düzenleyecek.

Geçtiğimiz yıl ilk defa düzenlenen kısa film yarışması olan MediaCat ShortCase, çok ilgi görmüş ve yoğun başvurular almıştı. Bu yıl Türkiye Obezite Araştırma Derneği’nin (TOAD) işbirliğinde, Novo Nordisk Türkiye desteği ile birlikte hayata geçiyor. Yarışmanın teması “obeziteye karşı farkındalık”… Başvurmak isteyenler, obezite temasını içeren maksimum 2 dakikalık bir film ile yarışmaya katılabilecekler. Yarışmada koşul olarak, filmlerde marka logo ve hizmet tanıtımını barındırmaması gerekiyor.  MediaCat ShortCase yarışması için başvurular brandweekistanbul.com/mediacat-shortcase/ adresinden yapılıyor.

Obeziteye karşı farkındalık günümüzde de önemli olan bir konu olarak karşımıza çıkmaktadır. Çeşitli olumsuz hastalıklara da sebep olan bu durumu önlemek için bu yarışmanın etkili olacağı söylenebilir. Özellikle farkındalık yaratma da, temel konularda bir şeyler üretmenin etkisinin büyük olduğu görülmektedir. İstatistik veriler de gösteriyor ki, bu gibi önemli konuların konuşulması ve gündeme geliyor olması olabilecek sorunu azaltmada etkilidir.

Dünyada 650 milyon, Türkiye’de ise 20 milyon fazla kilolu ve obeziteli birey bulunuyor yani Türkiye’de her 3 bireyden 1’i obeziteli olarak karşımıza çıkıyor.  Obezite ile ilgili genel anlamda doğru bilgiler bilinmiyor. Yanlış bilinen bilgiler de obezite kadar tehlikeli hale geliyor. MediaCat ShortCase 2020, 30 yaş altındaki herkesi obeziteye karşı farkındalık yaratmak ve doğru bilgiler verebilmek için bu yarışmaya davet ediyor.

Kaynak İçin Tıklayınız