8 best social selling applications for your ecommerce | ECN | E-Commerce  Nation

Covid-19 ile birlikte e-ticarete olan ilgi oldukça arttı. İnsanlar internetten siparişler vererek hem konforlu hem de daha uygun fiyatlı alışveriş yapabiliyor. Bu nedenle de e-ticaret alışverişlerini tercih eden sayısı da artıyor. Sektöre ilgi artarken, hizmet veren firma sayısı da hızla artış gösteriyor. Her gün yeni firmalar e-ticaret alanına yatırım yaparken, sektördeki büyük firmalar da kendi içerisinde benzerlikler ile ön plana çıktı. Sektörde yer alan firmalar birbirlerinin alanına girerken, bu da ya hizmet kalitesi ile ya da fiyatlar ile rekabet etme gerekliliği yarattı. Ancak farklılaşmak isteyen firmalar ise çareyi işbirliklerinde buldu.

Hepsiburada.com, Türkiye’nin ilk e-ticaret firmalarından birisi. Şirket önce kendi deposundan ürünler satmak üzerine bir kurgudayken, daha sonra pazaryeri modeline döndü. Son olarak hizmetlerini artırmak isteyen firma, Carrefour işbirliği ile market ürünleri teslimatına başladı. Firma Carrefour mağazalarında bulunan ürünlerini kendi dağıtım ağını kullanarak satmaya başladı. Bu işbirliği sayesinde Hepsiburada herhangi bir tedarik zinciri yatırımına girmeden market hizmeti vermeye başladı, bu sayede de aynı alanda hizmet veren birçok rakibinden avantajlı bir konuma geçti.

Diğer yandan Trendyol ise kendisini bir dijital hizmet şirketi olarak konumlamaya başladı. Şirket önce Hepsiburada gibi yerel market zincirleri ile anlaşma yaparak onları internet üzerinden sipariş alabilir hale getirdi, daha sonra ise restoran zincirleri ile anlaşarak onlar için eve teslimat hizmetini geliştirdi. Trendyol online platformunu lojistik operasyonu ile birleştirerek farklı firmalar için partner oldu ve tüm bu işlerden de kendisine gelir yaratabilmeyi başardı. Bu model ile sektörde farklılaşan firma, e-ticaret rekabetini farklı bir noktaya taşıdı.

Kaynak İçin Tıklayın