COVID-19, kurumsal iletişim için halk sağlığı çabalarına anlamlı bir şekilde gerçekten katkıda bulunmak için bir fırsat sunduğundan, kuruluşlar kurumsal itibar, iç iletişim ve kriz iletişimi konularında yardım için ajansları aramak için acele ettiler. Birinin çalışanlara güven vermesi gerekiyordu. Birinin bir COVID-19 salgını durumunda ne yapılacağını bildirmesi gerekiyordu. Birinin yeni operasyonel süreçleri ve prosedürleri personele, satıcılara ve medya kuruluşlarına benzer şekilde açıklaması gerekiyordu. Ve birisinin kamu görevlilerine iletişimi neredeyse gerçek zamana kadar hızlandırması gerekiyordu.

Sarkaç sert bir şekilde eski bir beklemeye geri döndü: kurumsal iletişimler ve takım elbiseleri, işlem belgeleri, strateji desteleri ve çalışan notları. Salgın sonrası bir dünyaya baktığımızda, markaların ve kuruluşların bunu hatırlayacağını ve kurumsal iletişim üzerindeki bu vurguyu sürdüreceğini düşünmek cazip geliyor.Tarih bize aksini söylüyor. Sarkaç, yine o çekici tüketici pazarlama programlarına geri dönecek. Bütçeler yalnızca performans pazarlamasına, tüketici pazarlamasına, sosyal medya reklamcılığına ve diğer yatırım getirisi odaklı faaliyetlere geri dönmeyecek, hatta pazar dışında harcanan zamanı telafi etmek için artabilir.

Ancak bu, kurumsal iletişimin 2019’da olduğu yere geri döneceği anlamına gelmez. Geçen yıl ve tüm yüksek profilli zorlukları – halk sağlığı, sosyal adalet, iklim değişikliği – bize tutarlı stratejik kurumsal iletişim programlarının değerini hatırlattı kıdemli uzmanlar tarafından yönetiliyor. Artık gündemde olduklarına göre, ajanslar ve markalardaki kurumsal iletişim uzmanları, önemli rollerini sürdürmek için ihtiyaç duydukları yönetici desteği, bütçe ve kaynaklara sahip çıkarak avantaj elde etmelidir. Bunu yapmak için, yıllardır yönetim kurulu odasındaki bütçelerini ve nüfuzlarını artırmak için kullandıkları, marka pazarlama tarafındaki meslektaşlarının tekniklerini uygulamalılar:

1. Çalışmanızı daha fazla fotoğraf ve grafikle renklendirin.

Tüketici halkla ilişkiler ekibi tarafından oluşturulan bir proje sahasını veya teklifini kurumsal iletişim ekibi tarafından oluşturulan bir proje ile karşılaştırın. Biri, jargon ve birçok ekstra kelime ile dolu bir dönem ödevi gibi görünüyor. Diğeri, tüketici odaklı ROI’yi özetleyen fotoğraflar, çizelgeler ve grafikler içerir. Karar vericinin dikkatini hangisinin çekeceğini düşünüyorsunuz? Hangisini daha sonra okumak için bir kenara ayırırsınız?

2. Kendi fikirlerinizi bulun.

Çözmeye çalıştığınız sorun ne olursa olsun, “en iyi uygulamalar” ve “öğrenilen dersler” ile ilgili örnek olayları bulmak hiç bu kadar kolay olmamıştı. Bazen bir başkasının halihazırda yaptıklarını takip etme riski daha düşüktür, ancak başka biri için işe yarayan şeye güvendiğinizde, kendinizi bir meta, bir yedek parça haline getirmiş olursunuz. Tek yapmam gereken en iyi uygulama Google ise neden uzmanlık için en yüksek doları ödeyeyim?

Başka biri için neyin işe yaradığını bulmaya çalışmak yerine, şirketinizin benzersiz sorunlarını nasıl çözeceğiniz konusunda kendi fikirlerinizi geliştirmeye başlayın – markaların 2020’de karşılaştıkları için muhtemelen mevcut bir plan olmadığını anlayın.

3. Bu fikirlere bağlı kalın ve onları satın.

Herhangi bir reklam öğesi size iyi bir fikir bulmanın zor olmadığını söyleyecektir. Bunu herkes yapabilir.Gerçek değer, bu fikri son sunum sunumuna dahil edebilen, yöneticilerin katılımını sağlayabilen, bütçeyi güvence altına alabilen ve yürütmek için son onayı alabilen insanlarda yatmaktadır. “Bu harika, ama bunu asla yapamayız” demeyi bırakın. Daha başlamadan bürokrasinin fikirlerinizi öldürmesine izin vermeyin.

4. Değerinizi göstermek için noktaları birleştirin.

Pazarlama, pazarlamanın kendisinde harika bir iş çıkarır. Ekipler, üstesinden geldikleri zorlukların ve sundukları sonuçların hikayesini anlatan parlak, paylaşılabilir video vaka çalışmaları oluşturur. Tüketici pazarlamasına yatırılan her bir dolar için satışlardan üç, dört veya beş kat daha fazla para sağladıklarını gösteren verilere işaret ediyorlar.

Öte yandan, kurumsal iletişim genellikle bir yönetici masrafı olarak görülüyor. Kurumsal itibar liderleri, spot ışığından yararlanmalı ve başardıklarının yatırım getirisini gösteren ilgi çekici vaka çalışmaları ve hikayeler oluşturmalıdır.

Neredeyse her ölçüye göre 2020, ajanslar ve pazarlamacılar için korkunç bir yıl oldu. Kurumsal PR, birkaç parlak noktadan biri olmuştur. Bu, kurumsal iletişimin değerini tamamen yeniden düzenlemek için altın bir fırsattır.

Kaynak için tıklayınız.