YouTube, yıllar içinde inanılmaz bir şekilde büyüdü. Aylık 2 milyardan fazla aktif kullanıcısı ile dünyanın en çok kullanılan video platformu olup, her geçen yıl bir sayı büyümeye devam etmektedir. İşletmenizin ne olduğuna bakılmaksızın, bir YouTube kanalı doğru kullanılırsa çok faydalı olabilir. Net reklam gelirleri görülmemiş düzeylere ulaştı:

YouTube, video akışında lider olmanın yanı sıra, en popüler üçüncü sosyal ağdır (Google ve Facebook’tan sonra). Bu, dünya çapında milyarlarca aktif kullanıcıdan oluşan bir hedef kitleye ulaşma olanağına sahip olduğunuz anlamına gelir. YouTube’da on milyonlarca içerik oluşturucu var ve bu da bazılarının çok geç olduğuna veya bu noktada kendi kanalınızı oluşturmanın buna değmediğine inanmasına neden olabilir. Ancak, sosyal medyadaki her şeyde olduğu gibi, markanızı oluşturmaya ve bu video paylaşım sitesinde kitlenizi büyütmeye başlamak için asla çok geç değildir.

Markanızın bir YouTube kanalına ihtiyaç duyarsa, kullanabileceğiniz birkaç ipucu:

1. Bir e-posta listesi oluşturun.

YouTube, liste oluşturma çabalarınızı artırmak için mükemmel bir platformdur. Görüntüleyenlerinizden e-postalar toplamanıza yardımcı olması için YouTube videolarınızda kurşun mıknatıslar kullanabilirsiniz. Bir kurşun mıknatıs, iletişim bilgileri karşılığında izleyicilerinize ücretsiz olarak sunabileceğiniz her tür değerli teşviktir. Bu, aşağıdaki gibi herhangi bir şey olabilir:

Birinci sınıf bir video

Bir e-kitap

Kısa bir rapor

Bir PDF kontrol listesi

Ücretsiz deneme

Kurşun mıknatısının, izleyicilerinin son derece değerli ve yararlı bulacağı bir şey olduğundan emin olun. Pop-up veya chatbot gibi bir araç, sayfanıza gelen ziyaretçilere kurşun mıknatısını sunabilir.

Mıknatısınız, YouTube videonuzu ana noktalarına yoğunlaştırmak ve bunları indirilebilir bir PDF olarak sunmak kadar basit olabilir. Tersine, videolarınızdaki noktaları genişletebilir ve ardından YouTube kitlenize konunuz hakkında derinlemesine bir e-kitap, örnek olay incelemesi veya rapor sunabilirsiniz.

2. SEO çabalarınızı geliştirin.

Güçlü anahtar kelimelerle YouTube videoları yayınlamak, arama sıralamaları için faydalıdır ve çevrimiçi varlığınızı olabildiğince en üst düzeye çıkarmanıza yardımcı olur. Google, YouTube’un sahibi olduğu için arama devi, arama sonuçlarında genellikle YouTube’dan videolar görüntüler. Bu, iyi derecelendirilmiş bir videonun arama motoru optimizasyonunuzu etkileme ve sitenize büyük miktarda trafik çekme potansiyeline sahip olduğu anlamına gelir.

Markanızın web sitesine gitmek için videonuzu ne kadar çok tıklayan kullanıcılar, site sıralamalarınız o kadar yüksek olacaktır. Ayrıca Google arama algoritması için web sitesi ölçümlerinizi artırmak için bloglarınıza veya web sayfalarınıza videolar da yerleştirebilirsiniz.

3. Web sitenize nitelikli trafik getirin.

Pazarladığınız herkes, ürünlerinizi veya hizmetlerinizi satın almakla ilgilenmeyecektir. Nitelikli trafik elde etmek bu nedenle önemlidir. Bunlar, ürünlerinize veya hizmetlerinize zaten biraz ilgi göstermiş ve bu nedenle potansiyel potansiyel müşteriler veya müşteriler olarak kabul edilen kullanıcılardır. YouTube kanalınız, markanız için anlamlı olan büyük bir nitelikli trafik kaynağıdır çünkü arama motoru, videolarınızı sizinki gibi ürün veya hizmetlerle ilgilenen kişilere gösterir. Bu, onların dikkatini çekmenizi kolaylaştırır, böylece onları abonelere veya ödeme yapan müşterilere dönüştürebilirsiniz.

Örnek olarak, bir yaşam tarzı blogu başlattıysanız ve nihayetinde YouTube abonelerinizin sitenizi ziyaret etmesini sağlamaya çalışıyorsanız, yaşam tarzı blogunuzun ana odak noktası olmadığı sürece ev tadilatına odaklanan içerik oluşturmak istemezsiniz. . Nedeni basit. Blogunuza veya YouTube kanalınıza yanlış trafik çekmek uzun vadede faydalı değildir. Aktif olarak ilgilendiğiniz konulara odaklanan ilgili bir topluluğa odaklanmak çok daha iyidir.

4. Video CTA’lar(Call to action) daha yüksek sesle konuşuyor.

Araştırmalar, videolardaki harekete geçirici mesajların insanları etkileşimde bulunma olasılığının daha yüksek olduğunu gösteriyor. Videoyla birlikte bir harekete geçirici mesaja sahip olmak, normal bir CTA’ya kıyasla% 380’den fazla tıklamaya eşittir.

Bu, videonun diğer pazarlama araçlarının çoğundan daha iyi olmasının ana nedenlerinden biridir. Markanızın çevrimiçi varlığında ölçülebilir bir değişiklik yaratmanıza yardımcı olacak güçlü bir araçtır. YouTube, markanız için başarmak istediğiniz hedef türlerinden bağımsız olarak, etkili video CTA’lar için kullanılacak en iyi video pazarlama platformudur. Bu, görüntüleyenlerin şunları yapmasını sağlamak gibi hedefleri içerir:

Blogunuzu ziyaret edin

İşletmenizin haber bültenine kaydolun

Sosyal medya sayfalarınız gibi

Ödül programınıza katılın

Ve dahası.

YouTube videonuzla birlikte basit ve öz bir harekete geçirme ifadesi, kitlenizin istenen işlemi yapmasını sağlamanın en etkili yollarından biridir.

Kaynak için tıklayınız.