Joe Biden Amerikan Başkanlığı görevini devir almaya hazırlanırken, başkanlığı süresince birlikte çalışacağı ekip arkadaşlarını da tanıtmaya başlıyor. Bunlardan ilki ise başkanlığın iletişim kurulu oldu ve kurul üyelerinin tamamının kadın bireylerden oluşması heyecan ile karşılandı. Kadın rollerinin kısıtlandığı ve özellikle devlet kademelerinde çok daha yüksek bir engelin yer aldığı düşünüldüğünde, Biden’ın tercihi bir devrim niteliğinde görülüyor.

Beyaz Saray’ın tamamen kadınlardan oluşan iletişim ekibi Amerikan iletişim uzmanlarından da büyük takdir aldı. Olayı kadınlara karşı olan cam duvarın yıkılması olarak nitelendiren uzmanlar, bu dönemin kadınların başarısını göstermek için de önemli bir süreç olacağını belirtti. Bir değişiklik olmaz ise Biden’a 4 sene eşlik edecek ekip, Amerikan Başkanı’nın tüm iletişim süreçlerinden sorumlu olacak.

Kurulda yer alan bireylerin aynı zamanda seçim çalışmalarında da rol aldığı bildirilirken alınan başarılı sonucun da ekibin belirlenmesinde etkili olduğu belirtildi.

Amerika basını ise bu ekip tercihinin, Biden’ın döneminde uygulayacağı politikalar için de mesaj taşıdığını belirtiyor. Yanlış olan toplumsal kabullerin yıkılması ve daha vizyoner adımların atılmasını bekleyen toplum, bu ekip ile birlikte ümitlerini artırmış durumda ve Biden yönetiminden gelecek yeni adımları bekliyor.Kaynak: https://www.prweek.com/article/1701480/this-breaking-glass-ceiling-looks-like-women-pr-celebrate-bidens-all-female-comms-team