Rensselaer Politeknik Enstitüsündeki Oyunlar ve Simülasyon Sanatları ve Bilimleri (GSAS) programındaki öğretim üyeleri ve öğrenciler, devam eden pandemiye bir dizi yaratıcı yanıtlar geliştirdiler.

Rensselaer Dijital Oyun Geliştirmede Mükemmeliyet Merkezi şu anda New York eyaletinin COVID-19 salgınına tepkisini desteklemek için halk sağlığı eğitimine ve farkındalığına odaklanan dijital oyunlar için teklifler arıyor. Yalnızca New York eyaleti sakinleri için, geliştirme maliyetlerini dengelemek için başvuru başına 4,750 dolara kadar teklif veriyorlar.

Sağlık bakımı, eğitim ve ikisinin kombinasyonu ile ilgili oyunların geliştirilmesi GSAS programı için yeni bir alan değildir. Örneğin, Mount Sinai’deki Icahn Tıp Fakültesi ile iş birliği içinde, öğretim üyeleri ve öğrenciler Cure Quest adlı bir video oyunu geliştirdiler.

Covid19’a Karşı Rule 73

Bu oyun, bir ilacı veya aşıyı araştırma tezgahından hastanın yatağına getirmenin karmaşık sürecini anlamayı geliştirmeyi amaçlamaktadır. Rensselaer’de bir sanat profesörü ve GSAS’ın direktörü olan Ben Chang’a göre, Cure Quest tıp fakültesi eğitiminde tıbbın klinik yönü ile temel araştırma arasındaki boşluğu dolduracak. Uygulama aynı zamanda tıp öğrencilerinin, şu anda COVID-19’da gördüğümüz gibi, her iki dramatik vakada aşı geliştirme için gerekli adımları bir araya getirmelerine olanak tanıyacak. 

Oyundaki ana karakter, yeni bir hastalığın nüfusu tehdit ettiği bir adaya gönderilir ve hastalığı iyileştirmek için bir ilaç arayışındaki engelleri aşmaları gerekir. Geliştirme tamamlandığında Chang, Cure Quest’in ilaç geliştirme hattını daha iyi anlamak için halkın yanı sıra bilimsel ve tıbbi alanlardaki öğrenciler tarafından da kullanılmasını öngörüyor.

Ayrıca, Rensselaer’de sanat ve GSAS doçenti olan Kathleen Ruiz, Londra’daki King’s College’ın ev sahipliğinde “Wargaming the Pandemic’s Effects” adlı sanal uluslararası bir atölyede sunulan Rule 73 adlı bir oyun tasarladı.

  • Rule 73, COVID-19 salgınının nedenlerini ve bunun sonucunda ortaya çıkan kısa, orta ve uzun vadeli sosyokültürel, ekonomik ve politik sonuçları belirlemeye çalışmak için çeşitli senaryolarda ana akım haberleri oynayan spekülatif bir stratejik barış oyunu simülasyonudur. 
  • Ruiz, oyunun oyunculara endişelerini gidermek ve analitik teorilerini hayata geçirmek için güvenli bir yer sağladığını umuyor.
  • Ruiz, burada, COVID-19 kaynaklı sağlık ve ekonomik kayıpların ilk trajik şokundan sonra, küresel olarak ortaya çıkabilecek çeşitli anlatıları ele almanın gerekeceğini düşündüğünü belirtti. 
  • Rule 73, insanları yeni dünyalara, perspektiflere ve sistemlere tanıtmak için gelişmiş oyun ve simülasyon teknolojisini yaratıcı bir şekilde kullanan gelecek için bir öneridir. Bu, ortaya çıkan bilgiyi ve sürdürülebilir, dirençli bir gelecek için küresel olarak birlikte çalışma ihtiyacını anlamamıza yardımcı olabilir.