Birleşmiş Milletler Kadın Birimi (UN Women), kız çocuklarına ve kadınlara yönelik siber şiddeti önlemek adına sosyal medya üzerinden bir kampanya başlattı. BM Kadın Birimi, 16 Günlük Aktivizm ile kadına şiddete dur diyecek 1 milyon kişiyi arıyor. 16 gün sürecek olan bu aktivizm, 25 Kasım Kadınlara Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü‘nde başlayacak ve 10 Aralık İnsan Hakları Gününe kadar sürecek.

Sosyal medya üzerinden başlatılacak olan meydan okuma (challenge) ile, isteyenler ilk olarak Atesbocekleri.info adresini açarak, sağ alt köşedeki ‘’başla’’ butonuna veya ortadaki ateş böceği logosuna basacaklar ve Toplumsal Cinsiyete Dayalı Siber Şiddet İnteraktif Testini çözerek kadına siber şiddet hakkındaki bilgilerini ölçecekler. Test bittikten sonra daha çok kişiye ulaşabilmek için herkes tanıdıklarına testi çözmeleri için meydan okuyabilecek. Amaç, ‘’ Sen de bir ateş böceği yak, karanlığı aydınlat” sloganı ile 1 milyon kişiye ulaşmak. Ayrıca testi çözenler, BM Kadın Birimi’nin hazırlamış olduğu siber şiddet hakkındaki kılavuzu, kendi telefon, bilgisayar ve pedlerine indirebilecekler.

UN Women Turkey Instagram ve Twitter hesabından 16 gün sürecek aktivizmin başladığını 25 Kasım’da duyurdu. Kampanya İsveç Uluslararası Kalkınma İşbirliği Ajansı (SIDA) tarafından finanse ediliyor ve kampanyanın medya destekçisi ise BM Kadın Birimi küresel medya birliği Media Compact üyesi Milliyet Gazetesi.

İnsanları kampanyaya davet eden kısa bir video da UN Women Twitter hesabından paylaşıldı.

Kaynak: https://mediacat.com/bm-kadin-birimi-1-milyon-atesbocegi-ariyor/