Yazın bitmesiyle birlikte covid-19 virüsü daha da çoğalmaya başladı. Bu sebeple evde kalıp internette, sosyal medya platformlarında daha fazla zaman geçiriyoruz. Sosyal hayatımızın kısıtlanması ve günlük rutinlerimizin değişiminin getirdiği eğlence kısıtlamaları, bizi sosyal medyada videolar, diziler, filmler izlemeye hatta gündemi artık televizyon yerine internetten takip etmeye yöneltti. Markalar da artık iletişim kampanyalarını, hedef kitleler ile iletişimlerini de sosyal medyadan gerçekleştiriyor. Dijitalleşmenin bu kadar önem kazandığı günlerde sosyal medyada birçok marka birçok paylaşım yapıyor.

Geçtiğimiz Kasım ayında sosyal medyada kullanıcıların beğenisini en çok toplayan birinci marka Koç Holding. En çok beğenilen performansı ise 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü için hazırladığı video oldu. Sosyal medyada ikinci olarak en çok beğenilen marka ise Netflix. Özellikle pandemi döneminde eğlenceli vakit geçirmemizi sağlayan ve olmazsa ne yapardık diye düşündüren bir platform olan Netflix, yayınladığı dizi ve filmler ile öne çıktı. SocialBrands’in her ay yaptığı performans incelemesinin top 100 marka listesinden üçüncü olan marka ise Kelebek Mobilya. Özel günlere yönelik yaptığı iletişim ve ürün çekiliş kampanyaları ile tüm platformlarda beğeni artışı yakaladı. SocialBrands Kasım ayı listesinde ilk 10’a giren diğer markalar ise Sabancı Holding, Baykar Savunma, Doğtaş, Türk Hava Yolları, Türkiye İş Bankası, English Home ve Petrol Ofisi oldu.

 Fakat bu ay sosyal medyada en çok dikkat çeken, 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü ile ilgili iletişimler oldu. Çoğu insanın pandemi dolayısıyla evinde 09:05’te saygı duruşunda durduğu ve Atatürk’ü andığı o gün, markalar tarafından da etkileyici bir şekilde anıldı. Koç Holding’in #yaşıyor hashtagi ile yayınladığı reklam filmi izleyenleri geçmişe götürerek duygulandırdı. Sabancı Holding’in ise 82 yıldır Türkiye’nin yağmur yağmadan her 10 Kasım’da ıslandığı mesajını vererek izleyicileri derinden etkiledi. Türk Hava Yolları ise #YerineSevemem hashtagi ve şarkısı ile Atatürk’ü anan bir reklam filmi yayınladı. Türkiye İş Bankası Atatürk’ün yaptıklarını saygı ve minnetle anarken, Petrol Ofisi ise #OSonZeybek hashtagi ile yaptığı paylaşımı ile beğenileri topladı. Atatürk’ün vefatından önce yapmış olduğu son zeybek dansı ile onun ruhunu anlatan reklam filmi sosyal medyada en çok beğeniyi toplayan paylaşımlardan oldu. Ayrıca 24 Kasım Öğretmenler Günü ile ilgili yapılan paylaşımlar da sosyal medya kullanıcıları tarafından ilgi gördü.

Sırası ile markaların 10 Kasım’a özel yapmış olduğu paylaşımlar;

Koç Holding: Yaşıyor

Sabancı Holding: Dinmeyen Yağmur

Türk Hava Yolları: Yerine Sevemem

Türkiye İş Bankası: Minnettarız

Petrol Ofisi: O Son Zeybek

Kaynak: https://www.marketingturkiye.com.tr/haberler/sosyal-medyanin-zirvesinde-hangi-markalar-var/