Netflix 2019 yılında yayınladığı ‘’Fyre festivali Skandalı’’ adlı belgeselde, bir festivalin tam anlamıyla nasıl fiyasko oluşu ve  iletişimin özellikle kriz iletişiminin sıfır olduğunu gözler önüne seriyor. 

Fyre Festival, Fyre Media Inc In CEO’su Billy Mcfarland ve rapçi Ja Rule tarafından kurulan sahte bir lüks müzik festivalidir. Şirketin müzik yeteneklerini ayırtmak için Fyre uygulamasını tanıtmak amacıyla oluşturuldu. Festivalin 28-30 Nisan ve 5-7 Mayıs 2017 tarihlerinde Bahama adası Great Exuma da yapılması planlandı.

Belgeselde, festival tanıtımında dünyaca ünlü mankenler; Kendall Jenner, Bella Hadid, Hailey Baldwin ve Emily Ratajkowski nin yer aldığı bir reklam filmi yayınlanıyor. Festivalde bu isimlerinde yer aldığı belirtiliyor. Ayrıca adaya özel jet uçaklar ile gideceği festivale özel hazırlanan lüks villalarda konaklanacak ünlü mankenler ile partilenecek diye vaatler sunuluyor. Yaklaşık festivale katılmak için 5.000 kişi bilet aldı. İnsanlardan bu büyük festival için yaklaşık 12 bin dolar bilet fiyatı aldılar. Toplamda 26 milyon para gerçekleşmeyen festivale para yatırıldı. Fakat festival katılımcıları festival alanına gittiklerinde karşılaştıkları manzara karşısında şok geçirdi. Katılımcılar festival  alanına gittiklerinde hiçbir lüks villanın olmadığı çadırlarla dolu alana bırakıldı. İnsanlar aç bir şekilde orada günlerini geçirdi. Festivali düzenleyenler bu kriz karşısında festival alanına gelmeyerek işleri daha da kötü hale getirmişlerdir.

Festivali düzenleyen Billy Mcfarland ve rapçi Ja Rule hiçbir şeyi planlamadan ve olası durumları düşünmeden festival gerçekleştirmeyi planladı. Bu tarz büyük bir organizasyon içeren festivaller için bir yıl önceden çalışmalar başlatılması gerekiyor. Bir festival nasıl gerçekleştirilir? Pr çalışması nasıl yapılır? Karşımıza çıkabilecek krizlere karşı nasıl önlem alabiliriz diye düşünmeden gerçekleştirilemeyen bu festivalde bizlere aşama aşama gösteriliyor.

Netflix yayınladığı ‘’Fyre Festival Skandalı’’ adlı belgeseli izlemenizi mutlaka tavsiye ediyoruz.

Fragman için Tıklayınız.