Turkey revises COVID-19 regulations amid normalization - anews

Covid-19 dönemi pek çok marka için yenilikler yaratırken, bir o kadar da zorluk çıkarıyor. Üretim ve hizmet süreçlerindeki zorluklar ile pandeminin getirdiği ek yükümlülükler şirketler için yük olmuş durumda ve herkes sürecin hızlı bir şekilde tamamlanmasını istiyor. Ancak bu isteğin zorlamaya döndüğü sınırlar ise markalar için riskler oluşturuyor. 

Özellikle çalışanlar ve müşteriler üzerinde uygulanan sorunlu pratikler ise markaları iletişim krizinin içerisine sokuyor. Kendi çabaları ile bazı düzenlemeler yapan şirketlerde bazen bir çalışanın sorumsuzluğu, bazen ise yönetimin yanlış kararları ciddi tepkilere neden oluyor. Çünkü toplumun büyük kesimi Covid-19 konusunda büyük hassasiyet geliştirmiş durumda. 

Pandemi tedbirleri ile ilgili sorun yaşayan markalardan birisi de Amerikalı Chipotle oldu. Ülkenin en büyük fast-food zincirlerinden olan firma, Covid önlemlerinde rahatlamaya gitti ve mağaza kontrolleri, mağaza içi müşteri gibi noktalarda daha az kontrole başladı. Müşteriler tarafından tepkiler ile karşılaşan firmada, şirketin borsa değeri hızla düşerken, iletişim krizi aynı zamanda üst yönetim için finansal bir krize de dönüştü. Marka yaptığı hatalardan geri dönmeye çalışsa da müşterilerinden istediği tepkiyi kısa zamanda alamadı ve kriz daha da derinleşti. 

Markanın aslında yapmaya çalıştığı, Covid-19’un normalleştirilmesi ve etkisinin azaldığının gösterilmesiydi. Ancak toplum hala konuda duyarlı ve markaların bu tip zorlayıcı aksiyonlar almalarının kendileri için nasıl bir felakete dönüşebileceğini göstermiş durumdalar.

Kaynak İçin Tıklayın