Covid-19 nedeniyle restoranlar yeniden hizmete ara verirken, sadece belirli saatler arasında paket servis hizmeti vermelerine izin veriliyor. Türkiye’nin en büyük restoran listeleme platformu da binlerce restoran için internetten sipariş alma hizmeti veriyor. Kriz döneminde müşterilerine destek vermek adına farklı kampanyalar açıklayan Yemeksepeti, devletin yeni düzenlemesi ile birlikte 20 milyon TL’lik destek pakedi açıkladı. 

Destek pakedi kapsamında, gel-al hizmetinden alınan komisyon ücretini sıfırlayan firma, bu sayede restoranların gelirlerinden kesinti almayarak onların masraflarını azaltmayı amaçlıyor. Bu sayede bazı firmaların da internet üzerinden sadece gel-al ile listelenerek daha fazla kişiye ulaşmaları amaçlanıyor. 

Firma aylık olarak ücretlendirdiği listeleme bedelini de tedbirler kalkana kadar durdurmuş durumda. Restoran başına aylık 200 TL + KDV olan bu ücret, yasaklar bitene kadar hiçbir restorandan alınmayacak. 

Firma restoranlara ödeme için de kolaylık sağlayacak. 45-60 gün vadeler ile ödenen online tahsilat ödemeleri, hiçbir komisyon uygulanmadan 15 gün süre içerisinde ödenecek. Bu sayede restoranların nakit akışının rahatlaması ve diğer giderleri için kaynak yaratmaları hedefleniyor. 

Kendi bünyesindeki uygulamaların haricinde, sektörel örgütlerin projelerine de 2 milyon TL kaynak ayıran Yemeksepeti, restoranların finansal olarak ayakta kalabilmeleri için farklı destekler de hazırlayacaklarını da duyurdu.

Kaynak İçin Tıklayın