Molped yeni kampanyası ile regl olmanın konuşulması gereken bir konu olduğunu anlatıyor.

Gayet normal bir durum reglin utanılacak, konuşulmayacak veya saklanacak bir konu olmadığını ve bu durumun ayıp olmadığını insanlara öğretmek isteyen Molped bu konu hakkında bir reklam filmi yayınladı.

İnstagram ve Twitter üzerinden ped görselini bulanık bir şekilde hassas içerik olarak paylaştığı videoda Molped “Regl oluyoruz, regl oldum diyoruz, regl konuşmaktan utanmıyoruz” açıklamasını ekledi. Kampanya Muse İstanbul imzasını taşıyor.

Sosyal medya üzerinden #benderegloluyorum ve #kızsözü etiketleriyle öne çıkan kampanya hakkında Hayat Kimya Hijyenik Ped Kategorisi Global Pazarlama Direktörü Gülhan Eğilmez şu açıklamada bulundu:

“Hem marka misyonumuz hem de topluma karşı duyduğumuz sorumluluk gereği sosyal medyada karşımıza çıkan tabulara karşı bir kez daha ‘Regl olmak utanılacak bir şey değildir’ mesajının altını çizme ihtiyacını duyduk. Regl oluyoruz; regl olmaktan utanmıyoruz, ped almaktan ve gizlemeden taşımaktan utanmıyoruz, konuşmaktan utanmıyoruz… Kadına karşı ayrımcılığın araçlarından biri durumunda olan regl olgusuna yönelik önyargıları ne kadar değiştirirsek, önce kadınlara sonra topluma o kadar katkıda bulunmuş olacağımıza yürekten inanıyoruz. Ve bu tabular da biliyoruz ki konuştukça yıkılacak. Tüm kadınları bu tabuyu yıkmaya davet ediyoruz.”

Kaynak: https://mediacat.com/konusulmasi-gereken-hassas-bir-icerik/