Her bir bireyi neyin motive ettiğini düşünün ve çevrimiçi iletişimin dışa dönükleri nasıl desteklediğine ve diğerlerini nasıl etkilediğine dikkat edin.

Liderlerin 2020’de öğrendiği bir ders varsa, o da uzaktan çalışan ekipleri yönetmenin ekstra dozda iletişim, sabır ve empati gerektirmesidir. Özellikle yüksek performanslı, yüksek potansiyelli yeteneklerinize yakın ve onlarla uyumlu olmak da daha fazla önem kazandı. En iyi yetenekleri elde tutmak çoğu zaman zor olsa da, bugünlerde başarın için hayati önem taşıyor. Öyleyse, birçoğumuz ekipleri yalnızca dijital platformlar aracılığıyla yönetirken, mevcut ve gelecekteki süper yıldızlarınızı motive etmenin ve elde tutmanın en iyi yolları nelerdir?

Çalışanlarınızı motive ve bağlantıda tutmak için, SparkinSight Coaching çalışanlarınızı ve özellikle de en iyi çalışanlarınızı daha olumlu ve üretken bir 2021’e yönlendirmenize yardımcı olacak bazı ipuçları ve uygulamaları bir araya getirdi.

Tanıyın ve ödüllendirin

Hayat ve iş arasındaki çizgiler o kadar bulanık hale geldi ki, insanlar çoğu zaman gerek çalışıyor gerek okuyor olsunlar sorumlulukları hiç bitmiyormuş gibi hissedebiliyorlar.. Tükenmişlik ve depresyonun tüm zamanların zirvesinde olması içinde bulunduğumuz şartlar dolayısıyla şaşırtıcı değil. Aşırı stres yaşayan çalışanları motive etmek adına faydaları kaçınılmaz olan bir liderlik davranışı sizi ve çalışanlarınızı garantiye alabilir.

Organizasyonun her seviyesinde ekibinizin başarılarını açıkça tanımanın ve kutlamanın şimdi tam zamanı. Bunu yaparak, perde arkasında yaptıkları tüm sıkı çalışmanın önemli ve değerli olduğunu pekiştirmiş olursunuz.

Daha az resmi olarak bağlantı kurmak için zaman ayırmak da önemli olabilir, bu nedenle her hafta nefes almak ve sıkıştırmışık hissini azaltmak için boşluk olan hafif samimi anlarda da o dönemde birlikte çalıştığınız ekiple bir araya gelebilirsiniz. Her birey için neyin gerçekten anlamlı olduğunu düşünün ve “birliktelik” kavramının en çok ihtiyaç duyulan durumda olduğunu unutmadan çalışanlarınıza kendilerine de ait zamanları rahatça kullanabilecekleri planlar oluşturun.

Kişiselleştirme alıştırması yapın

En başarılı liderler, tanınmışlıklarını, en iyi yetenekleri için en anlamlı olan motivasyon biçimine uygun hale getirebilirler. Her bireyi neyin motive ettiğini düşünün. Özerklik mi? Rekabetçi karşılaştırmalar? Ekiple kaliteli zaman geçirmek? Haftalık bire bir mi? Takımlar bireylerden oluşur. Bu kişisel tercihleri, sıkı çalışmayı nasıl tanıdığınıza ve ödüllendirdiğinize göre örmenin yollarını bulun.

Aşırı iletişimden kaçınmak

Çalışanlarla etkileşimlerinizde tutarlı, ulaşılabilir ve anlayışlı olmaya çalışın. Planlanmış ekip toplantılarını ve bire bir kontrolleri sürdürmenin yanı sıra, başarının neye benzediğine dair net yönergeler belirlemek önemlidir. Zoom, yüz yüze görüşmenin yerini alamasa da, videoda yüz yüze konuşmak, çalışanlarınızın vücut dilini okumanıza ve gerçekte ne durumda olduklarını değerlendirmenize olanak tanır. Pek çok birey, evde iş stresini artıran ve performansı etkileyebilen karmaşık dinamiklerle – eşlerle birlikte çalışmak, çocuk bakımı ve uzaktan eğitimle uğraşmak – uğraşmaktadır. Bu süre zarfında şefkat, sadakat oluşturmak için uzun bir yol kat edecektir.

Uzaktan çalışma yorgunluğuyla mücadele edin

Evden çalışma dünyasında tükenmiş ve yeterince temsil edilmeyen sesleri dinlediğinizden emin olun. Çevrimiçi iletişim, her türden sosyal etkileşimden enerji kazanan dışa dönükleri destekler. Eşzamansız iletişim için seçenekler bulunduğundan emin olun ve herkesin çevrimiçi formatlara ve ekrana aynı düzeyde enerji getireceğini varsaymayın.

Zoom görüşmeleri dışında diğer iletişim kanallarına da ağırlık vermek kişilerin kendini daha rahat hissederek ifade etmesine yardımcı olabilir. Yazılı iletişimi aktif kullanmak(mail,sms mobil uygulamalar aracılığıyla yazışmak), konferans aramalarını kullanmak gibi seçenekleri göz önünde bulundurun. Katılım ve fikir paylaşımı, kendilerini izlemeyen veya kamera karşısındaki görünüşleri hakkında endişelenmeyen insanlar için genellikle daha kolay hale gelir. 

Yeni gerçekliğimizde iletişimde olduğumuz kişilere mümkün olduğunca yakın olmak önemlidir. Onların nasıl olduklarını önemseyin. Bunun için sık sık nasıl yardımcı olabileceğinizi sorduğunuz her kişinin bu soruyu dürüstçe yanıtlamasına izin verdiğiniz, “sorduğunuzda” gerçek ve duyarlı olduğunuzu bilerek cevaplayabilecekleri şekilde sorabilirsiniz. Sonunda yetenek, kendilerinin takdir edildiğini, önemsendiğini, bağlantı kurduğunu ve büyüdüğünü ekip üyelerine hissettirebilen yöneticilerde kalır.

Uzun lafın kısası, hayat şartlarının bu kadar alışıldığın dışında ilerlemesini göz önünde bulundurmak, her insan için olduğu gibi yöneticiler için de önemlidir. İnsanın hem kendisini, hem de etrafındakileri iyi anlayarak bu zamanlarda da hayatına devam edebilmeyi çözebilmesinin yolu buradan geçer. 2020 bize her şeyiyle farklı deneyimler yaşatan bir yıl oldu. Hayatın her zaman kişilere verilen şanslar doğrultusunda ilerlediğini anlayıp, şartları da göz önünde bulundurarak hareket etmek başarının anahtarıdır.

Kaynak için tıklayınız.