İstanbul Teknik Üniversitesi, ARI Teknokent bünyesinde faaliyetlerini sürdüren, girişimci kuluçka ve hızlandırma merkezi İTÜ Çekirdek’in her yıl organize ettiği Big Bang Start-Up Challenge 3 Aralık tarihinde internet üzerinden organize edildi. İlk kez bu formatta düzenlenen etkinlikte hem girişimcilik alanından önemli isimler konuşmalar yaptı, hem de İTÜ Çekirdek bünyesinde seçilen 20 girişim kendilerini anlatan sunumlar yaptı.

Organizasyonda İTÜ Çekirdek bünyesinde kendisini geliştiren girişimlerin de yatırımları açıklandır. 2020 yılı boyunca İTÜ Çekirdek’ten mezun olmuş 23 girişim 30 milyon 768 bin TL’lik yatırım aldı. Bu tutar ile şirketler büyüme yolunda kendilerine önemli bir maddi destek sağlamış oldu. Yarışma kapsamında anlaşmalı kurumlar aracılığı ile de nakit ve gayri-nakdi yardımlar da yapıldı. Bu şekilde girişimlere 23 milyon 386 bin TL’lik ödül dağıtıldı. Toplamda 54 milyon 154 bin TL’lik yatırım, ödül ve destek dağıtılırken, bu tutar ile Big Bang Challenge ülkenin en önemli girişim etkinliklerinden birisi olma özelliklerini sürdürdü.

Program kapsamında Türkiye’nin önemli şirket ve kuruluşlarından da destekler sağlanırken, Teknokent Genel Müdürü Atilla Dikbaş’ın yorumuyla, gerçek bir ekosistem kurulması için önemli adımlar atıldı. İstanbul Sanayi Odası, Otomotiv Endüstrisi İhracatçılar Birliği, Ak Sigorta, Anadolu Efes, Migros gibi farklı ölçeklerde ve şekilde kurumun desteği ile organizasyon daha etkili ve verimli hale geldi.

Kaynak: https://www.milliyet.com.tr/teknoloji/big-bang-sahnesi-54-milyon-tlyi-askin-odul-nakit-ve-yatirima-sahitlik-etti-6371545