4 Aralık 2020 Marketing Türkiye

Sosyal medyada yükselen söylemlere Dardanel’den ve markanın ajansı Havas İstanbul’dan açıklama geldi.

Markanın “Dardanel Bilgi Metni” başlıklı yazısını ve Havas İstanbul’dan gelen açıklamayı yayınlıyoruz;

“1984 yılından bu yana Türkiye’nin ‘balık uzmanı’ Dardanel olarak doğal, sağlıklı ve bağışıklığa büyük katkı sunan ton balığını tüketicilerimizle buluşturuyoruz.

2 Aralık akşamından bu yana ekranlarda ve dijital mecralarda tüketicilerimizle buluşan “Ton mu Yesek” kampanyamızın amacı, geleneksel yemeklerimizi gösterişli sunularla yapanları mizahi bir dille eleştirmektir.

Dardanel’in diğer tüm kampanyalarında olduğu gibi bu son kampanyasındaki tek hedefi ve mesajı sağlıklı beslenmeye yönelik olup, ton balığı gibi besleyici ve doğal proteinin en saf halini halkımızla buluşturmaktır.

Çanakkale’de doğmuş, bu toprakların insanın emeği ile büyümüş bir marka olarak ne esnafımıza ne de Türk mutfağına saygıda kusur etmemiz söz konusu bile olamaz.

Kamuoyuna saygı ile duyururuz.”

Dardanel

Havas İstanbul: “Yanıtı sosyal medya verdi”

“Bu reklamda Instagram’daki star şef akımına katılıp sürekli toplum genelinde tepki çeken ve gıdayı bir şov malzemesine çeviren aşçılara işaret edildi. Bu sebeple de tv’deki ilk gösteriminden itibaren tam da hedeflenen kesimden doğal bir tepki aldı. Ancak bu tepki bilinçli şekilde “yemeğimize hakaret ediyorlar” şeklinde bir algıyla servis edildi.

İnstagramda yorumlarda yoğunlaşan bu tepkinin ardından ilk saatlerde Youtube’da da etkilerini gördük ancak oradaki diğer tüketiciler bu algıyı kabul etmedi. Bunun sonucunda da “hayır, bu reklam tam da esnaflığın ayarını kaçıranlara laf söylüyor” diyen genel tüketici baskın çıktı.

Twitter’da mecraların içeriğimizi haber olarak paylaşmasının ardından genel tüketicinin bu algıya yine ortak olmadığını, alıntılarında ve yanıtlarında bilakis bu algıya tepki gösterdiğini gördük, görmeye de devam ediyoruz.

Instagram’da ise özellikle filmin işaret ettiği şeflerin öncülüğünde yorumlarda süren algı çalışması devam etmektedir. Ancak bu algı çalışması başka hiçbir mecrada karşılık bulmamıştır.”

Reklam kampanyası ile ilgili detaylı bilgi için bir önceki haberimize göz atabilirsiniz.

Kaynakça için tıklayınız.