Bilinçli teknoloji kullanımına dikkat çekmeyi ve aile içerisindeki ebeveyn-çocuk iletişime katkıda bulunmayı amaçlayan Aile Saati projesi KoçSistem tarafından hayata geçirildi. Projeye yeni ortak olan Yapı Kredi Yayınları ile Aile Saati projesinin etki alanı genişliyor.

İlk “Eğitim Ortağı” olan Anne Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV)’dan sonra “Kitap Ortağı” olarak Yapı Kredi Yayınları ile birlikte çalışmaya başlayan KoçSistem, coronavirus ile birlikte evlere kapanmamızla artan teknoloji kullanımının aile bireylerinin birbirleri ile kaliteli zaman geçirerek dengelenmesi gerektiğine inanıyor. Aile Saati projesi ile bu dengelemeyi aile içerisindeki iletişimi artırıp, ekran başında geçen süreyi kitap okuma alışkanlığını kazandırarak azaltmak amaçlanıyor. 

KoçSistem, Aile Saati projesi kapsamında Yapı Kredi Yayınları ile başlattığı kitap ortaklığını bir basın toplantısı aracılığı ile duyurdu. Toplantıda KoçSistem Genel Müdürü Mehmet Ali Akarca ve Yapı Kredi Yayınları Genel Müdürü Tülay Güngen ile birlikte Türk edebiyatının en iyi kalemlerinden biri olan Ahmet Ümit basın mensuplarının sorularını cevapladı. KoçSistem’in Yapı Kredi Yayınları ile yaptığı işbirliği kapsamında AÇEV Anne ve Baba Destek Programları’nda anne-babalara kitap okuma alışkanlığının kazandırılmasının yanı sıra kitap seçimi ile ilgili eğitimler verilecek. Yapı Kredi Yayınları’ndan çıkan “Her Güne Bir Masal” ve “Her Güne Bir Oyun” isimli kitaplar eğitimlere katılan ebeveynler ile paylaşılacak ve böylelikle ekransız ev içi faaliyetler desteklenecek.

AKARCA: “Tüm Aile Bireylerini Bilinçli Teknoloji Kullanımına Davet Ediyoruz”

Basın toplasındaki sözlerine köklü bir yayıncılık geleneğini sürdüren Yapı Kredi Yayınları ile gerçekleştirilen iş birliğinden, Aile Saati Projesi’ne “Kitap Ortağı” olmalarından duyduğu mutluluğu belirterek başlayan KoçSistem Genel Müdürü Mehmet Ali Akarca, sözlerine şöyle devam etti; “Aile Saati ile başta çocuklarımız olmak üzere tüm aile bireylerini, bilinçli teknoloji kullanımına ve aile içi iletişimi artırmaya davet ediyoruz. Türkiye’nin lider teknoloji kurumu olarak biliyoruz ki geleceğin dijital yaşam tarzını üretken ve nitelikli insan gücü ile kuracağız. Teknoloji ile fiziksel hayat arasındaki dengeyi iyi kurmalı teknolojiden korkmamalı, aksine teknolojiye hâkim olmalıyız. Özellikle, dijital uyaranlara çok fazla maruz kaldığımız pandemi günlerinde, ekranları belli bir süre de olsa kapatmalı, ailece vakit geçirmeli, tüm aile bireylerini tıpkı kitap okumak gibi nitelikli aktiviteler yapmaya özendirmeliyiz. Türkiye’nin alanında en köklü iki kurumu KoçSistem ve Yapı Kredi Yayınları olarak bu konuda kurumsal vatandaşlık bilinciyle hareket etmeyi önceliğimize alıyor ve ailelerde güçlü bir farkındalık oluşturmayı amaçlıyoruz. Teknolojinin bilinçli kullanımı hayatlarımızı kolaylaştırsa da teknoloji ve gerçek hayat arasındaki dengenin bozulması aile üyeleri arasındaki iletişimi geri dönülmez şekilde koparabiliyor; çocukların zihinsel, sosyal ve psikolojik gelişimlerini olumsuz yönde etkileyebiliyor. Aile Saati projemizin etki alanını genişletmek için eğitim ortağımız AÇEV ile ebeveyn eğitimlerine devam ediyor; yeni ortağımız Yapı Kredi Yayınları ile daha fazla sayıda çocuğun ve ailenin kitaba erişimini sağlamayı, dijital ekranlardan uzaklaştığımız zamanlarda kitap okuyarak, oyun oynayarak ve hayal kurarak büyüyen çocukların yetişmesi için toplumsal fayda sağlamayı amaçlıyoruz”

TÜLAY GÜNGEN: “Bu İş Birliği Geleceğe Olan İnancımızı Artırıyor”

Aile Saati Projesi’nin kitap ortağı olan Yapı Kredi Yayınları adına konuşma yapan Yapı Kredi Genel Müdürü Tülay Güngen Aile Saati projesinin bir parçası olmaktan mutluluk duyduklarını şu sözlerle anlattı; “Yapı Kredi Yayınları olarak KoçSistem’in bilinçli teknoloji kullanımına dikkat çekmek ve aile içinde ebeveyn-çocuk iletişimini desteklemek için hazırladığı Aile Saati projesinin kitap ortağı olmaktan mutluluk duyuyoruz. Günümüz gerçeği olan akıllı telefonlar, tabletler, bilgisayarlarla gelişen sanal dünyada geçirdiğimiz zamanla gerçek hayat arasında bir denge kurulabilmesi için başta aile olmak üzere bireyler arasında kurulan yüz yüze iletişim çok değerli . Özellikle pandeminin getirdiği bu sıkıntılı günlerde ev halkını birlikte kaliteli zaman geçirmeye teşvik eden Aile Saati projesinin çok önemli olduğunu düşünüyorum. KoçSistem ile yaptığımız bu iş birliği kapsamında AÇEV Anne ve Baba Destek Programları’nda ebeveynlere kitap sevgisi ve okuma alışkanlığı kazandırılması için çalışacağız. Yapı Kredi Yayınları’ndan çıkan “Her Güne Bir Masal” ve “Her Güne Bir Oyun” adındaki uzun yıllardır çok beğenilerek okunan kitaplar ımız eğitime katılan ebeveynlerle paylaşılarak, “ekransız” ev eğlenceleri desteklenecek. Aile Saati logosuyla tekrar basılan bu iki kitapta yer alan oyunlar ve masallarla anne-baba ve çocuk arasındaki bağın güçleneceğine inanıyorum. Türkiye’de her geçen gün daha fazla edebi yapıtın okunması, özellikle çocuklar ve gençlerin edebiyatla tanışması, pandemi gibi zorlu bir dönemde umuda ve insanlığa dair güzel sözlerin çoğalması anlamına geliyor. Bu nedenle dijital yaşam kültüründe teknolojinin bilinçli kullanımı için ailelerde ve çocuklarda farkındalık oluşturmayı amaçlayan bu projede KoçSistem ile iş birliğimizin çok değerli olduğu kanısındayım.”

AHMET ÜMİT; Masalların Özgürlüğü Var”

Yazmaya olan merakının annesinin anlattığı masallarla başladığını belirterek sözlerine başlayan Ahmet Ümit “Gaziantep’te annemin masallarıyla büyüdüm. Annem iyi bir masal anlatıcısıydı. Yalnızca bize anlatmaz; çevremizden komşularımızın çocukları da bize masal dinlemeye gelirdi. Bu masallarda biz de dinleyiciler de rol alırdı, karar vericiydi. Annemden dinlediğim masallar yazarlık kariyerime çok önemli bir katkı sağladı. Masal Masal İçinde isimli kitabım da aslında annemden dinlediğim masallardan oluşuyor” dedi. 

Ahmet Ümit konuşmasında çocukların ruhsal gelişiminin en az fiziksel gelişim kadar önemli olduğunu belirterek, ruhsal gelişim aşamasında da masalların önemli yer tuttuğunu belirtti. Ahmet Ümit sözlerini şöyle sonlandırdı; “Masalların özgürlüğü var. Çocuklarımızın zor bir dünyada iyi ve güçlü kalabilmeleri için ruhlarının doğru biçimde masallarla beslenmesi gerekiyor. Aile Saati bu ihtiyaca cevap veren bir proje olarak öne çıkıyor

Kaynak için tıklayınız.