Türk komşularına karşı ön yargılı ve sert mizaçlı olan yaşlı adamın sonradan Türklerin sıcaklığı ile ön yargılarını kırmasını ve aralarında kurulan bağı anlatan reklam filmi son günlerde en çok beğenilen reklam filmleri arasında.

Bu reklamda, Almanya’da yaşayan Türkler ile komşu olan yaşlı Alman bir adam, her zaman Türk çocukların gürültüsünden rahatsız oluyor. Ona Türkler tarafından ikram edilen baklavayı bile kabul etmiyor. Fakat yaşlı adam bir gün covid-19 virüsüne yakalanıyor ve yalnız yaşadığı için kimse ona yardımcı da olamıyor. Bunu öğrenen Türk çocuk bu duruma çok üzülüyor ve hastalığı süresince yardımcı olabilmek için evlerinde ailece pişirdikleri yemekten birazını yaşlı adama da götürüyor. Ve daha sonra yaşlı adam, her zaman gürültülerinden rahatsız olduğu çocukların, onun evinin kapısının önüne özenle hazırladıkları yemeği ve bir tabakta zamanında kabul etmediği ikram baklavayı bırakıp gittiklerini görüyor. Sonunda, Türklerin yapmış olduğu bu ince davranıştan dolayı çok duygulanıyor. O sırada ise Türkçe bir şekilde ‘’dünyada en güzel şey dost edinmek’’ sözleri yer alıyor.

Yılbaşı için Alman market zinciri Edeka tarafından hazırlanan ve covid-19 virüsünün getirmiş olduğu birlik beraberlik, dostluk duygusunun işlendiği bu reklam filmi, hem Almanları hem Türkleri çok duygulandırdı.

Reklam filmi için tıklayınız.

Kaynak: https://www.cnnturk.com/video/dunya/almanyadaki-duygusal-reklamin-basrolunde-turkler-vardi-video