Adel kalemcilik özünde barındırdığı ‘’iyilik’’ değerini ortaya koymayı ve topluma fayda sağlamayı yaptığı projeler ile sürdürmeye devam ediyor.

Adel kalemcilik, 50 yılı aşkın bir süredir sürdürülebilirlik ve toplumsal farkındalık yaratma konusunda titizlikle yürüttüğü projeleri ile ön plana çıkıyor. Çevre ve doğa dostu olan Adel kalemcilik hayata geçirdiği çalışmalarıyla Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma hedefine de katkı sağlıyor.

Anadolu Grubu’nun tüm şirketleriyle sürdürülebilirlik alanında hayata geçirdiği çalışma, proje ve uygulamaları ekonomik, çevresel ve sosyal etkilerine göre analiz ettiği “Anadolu’dan Yarınlara Anadolu Grubu Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları Uyumluluk Raporu”nda, Adel Kalemcilik, 2015-2019 döneminde hayata geçirdiği 16 çalışmasıyla değerlendirildi. Raporda Adel, Kurumsal Dayanıklılık kısmında yer alan çalışan sağlığı ve ürün güvenliği, iş etiği, kadın istihdamı alanlarında yaptığı çalışmalar ön plana çıktı. Rapora konu olan 5 yıllık süreçte Adel’in proje ve uygulamalarının sırasıyla en çok “Amaçlar için Ortaklıklar, “Nitelikli Eğitim”, “Sorumlu Üretim ve Tüketim”, “Sanayi, Yenilikçilik ve Altyapı”, “İklim Eylemi” ve “Eşitsizliklerin Azaltılması” gibi amaçlara katkı sağladığı tespit edildi. Ayrıca Adel Kalemcilik,  operasyonel faaliyetlerini çevre dostu bir yaklaşımla gerçekleştiren ve toplumsal fayda sağlamaya yönelik projeleri de öncelikleri arasında olduğunu belirtiyor.

Adel çevreye ve doğaya olan bu yaklaşımıyla, üretim tesisinin çevre dostu hale getirilmesi, üretim süreçlerinde ortaya çıkan atıkların azaltılması ve atıklardan enerji üretimi yapılması için gerçekleştirdiği çalışmalarıyla çevrenin korunması ve ülke ekonomisine katkı sağlıyor. Adel kalemcilik aynı zamanda çeşitli alanlarda hayata geçirdiği sosyal sorumluluk projeleri ile de ön plana çıkıyor. Özellikle gelecek nesil çocukların yaratıcılıklarını artırmak için onların bilişsel gelişimlerini destekleyici projeler geliştiriyor. Daha yaşanabilir yeşil bir çevre ile ağaçlandırma çalışmalarını toplumda farkındalık yaratacak şekilde sunmaya devam ediyor.