Harvard profesörü Shoshana Zuboff, endişe verici olan yeni ekonomik düzen hakkında anıtsal bir kitap yazdı. “Surveillance Capitalism’’ en büyük teknoloji şirketlerinin verilerimizle nasıl başa çıktığını ortaya koyuyor. Ayrıca 2019 yılının Aralık ayında VPRO documentary tarafından yayınlanan Shoshana Zuboff ‘’Surviellence Capitalism’’ hakkında bir belgesel yayınlandı. 

“Surviellence Capitalism” belgeselinde yaşadığımız bu çağda teknolojik gelişmeler sonucunda yaşamımız birçok farklı şekilde değişiyor. İnsanlar artık çoğu işini internet üzerinden gerçekleştiriyor. Bu dönemde teknolojinin sağladığı imkanlar sayesinde işlerini hemen halledebiliyor. Ancak biz farkında olmadan dış gözetim kapitalizmi bizim yaptığımız tüm yüklemeleri verileri kayıt altına aldığına bahsediyor. Belgeselin bir bölümünde insanlar paylaştıklar konumları ev adresleri biz farkında olmadan bu verilerin kaydedildiğine değiniliyor. 

Bu belgeselde anlatılan aslında insanların her şeyi kayıt altına alınıyor. Hiçbir şey tesadüfi olarak karşımıza çıkmıyor. Sosyal ağların eğlence ve sosyalleşmenin yanında aslında altında yatan gerçekleri anlatan bir belgesel izlemenizi tavsiye ederiz. 

Belgesel için Tıklayınız.