Pandeminin, insanların iş ve eğitim hayatını nasıl etkilediğini biliyoruz. Fakat iş ve eğitimin yanı sıra, ailelerin evdeki yaşam tarzları da bir o kadar etkilendi. Özellikle küçük çocuğu olan ve aynı zamanda çalışan ebeveynlerin sorumlulukları daha da arttı. Evden online çalışma düzeninin gelmesi ile birlikte, çalışan anne babalar evde çocuklarıyla geçirecek zaman bulamayabiliyorlar. Pandemi döneminde onsuz olmaz dediğimiz ve her işimizi onunla hallettiğimiz bir uygulama olan Zoom, bunun için bir ‘’sanal dadı’’ uygulaması geliştirdi.

Zoom üzerinden verilecek olan sanal dadı hizmetinde, çalışan ve çocukları ile ilgilenemeyen anne ve babaların 2 yaşını doldurmuş olan çocukları ile kameralı olarak ekran üzerinden başkaları ilgilenebilecek. Bu sayede çocukların ilgi ihtiyacı pandemi döneminde biraz da olsa karşılanabilecek. Bu hizmet henüz Britanya’da aktif olarak sağlanmaya başlandı ve bu hizmeti veren bir şirket olan Childcare.co.uk websitesinde 4 binden fazla bakıcı bulunuyor. Ayrıca şimdiye kadar 50 bini aşkın anne ve baba bu hizmet ile ilgilendi. Online olarak bakıcıların ayarlandığı randevular ile, önceden çocukların ihtiyaçlarına göre bir liste oluşturularak, normal kreşte olduğu gibi kamera karşısından da kitap okuma, şarkı söyleme, ve benzeri aktif etkinlikler yapılabiliyor. 

Bu hizmetten yararlanmadan önce bakıcılar ve hizmet alacak aileler bir doğrulama ve DBS kontrolü sürecinden geçtikten sonra uygulamaya başlanabiliyor.

Kaynak: https://www.marketingturkiye.com.tr/haberler/zoomdan-sanal-dadi-uygulamasi/