Turkcell başlattığı “Büyük Ortağım” isimli startupların büyümelerine yardımcı olmak amacıyla başlatılan program kapsamında, belirlenmiş olan kriterlere uyan startup firmaları, ihaleyi kazanmış olan büyük yazılım yazılım firmaları ile çalışma imkanı buluyor. Bugüne kadar 30 startupla 14 milyon 700 bin TL’lik anlaşma yapıldı.

Startup firmalarının gelişmesine eskiden beri çaba gösteren Turkcell, “Büyük Ortağım” projesi ile küçük ölçekli firmaları büyük ölçekli firmalarla buluşturup birlikte çalışmalarına olanak sağlıyor. 

İstanbul, Ankara ve İzmir başta olmak üzere Türkiye genelinde 10 farklı şehir ve 17 farklı teknokentte faaliyet göstermekte olan 30 startup, geçen sene başlatılan “Büyük Ortağım” projesi kapsamında Turkcell bünyesinde Ericsson, Obase ve diğer büyük firmalarla iş yapma fırsatı buldu. 

Belirlenen kriterlere uyan startuplar, girdikleri teknik değerlendirmelerin sonucunda %90’ını büyük firmaların yönettiği projelerde %10’luk bir iş bölümünde yer alıyor. 

“Ekosistemimizdeki Tüm Firmalar Kazançlı Çıkıyor”

Büyük Ortağım” programı ile Turkcell’in ekosistemini geliştirirken aynı zamanda ekonomiye de katkı sağladığını belirten Turkcell Genel Müdürü Murat Erkan, sözlerine şöyle devam etti; “Turkcell 26 yıldır Türkiye’den kazandığını ülkesine geri veren bir firma oldu. Biz usta-çırak ilişkisinin önemine inanan bir şirketiz. Başlattığımız programla şimdi ekosistemimize dahil olan startuplara destek oluyoruz. Program sayesinde ek finansman ve iş sürekliliği imkanı elde eden küçük firmalar, Turkcell ve büyük iş ortaklarıyla çalışarak kurumsal tecrübe edinirken yeni iş fırsatları da buluyor. Önümüzdeki dönemlerde de ekosistemimizi zenginleştirmek ve istihdama katkıda bulunmak için startupları desteklemeyi sürdüreceğiz” 

Cirolar Yükseldi, İstihdam Arttı”

Bugüne kadar 14 milyon 700 bin TL’lik anlaşma programa dahil olan startuplar ile yapıldı. Projeye dahil olan 30 startup firmasının program öncesindeki ciroları 4,1 milyon TL iken, proje sonrasında Turkcell’in verdiği destek ile birlikte 8,5 milyon TL’ye yükseldi. Aynı şekilde, 30 şirketin 60 kişiden oluşan çalışan ekibi 118’e yükseldi. 

Bir diğer ilgi çeken statik ise şirketlerin proje sayısı oldu. Turkcell’den önce startupların proje sayısı ortalama 35 iken, bir senelik proje sonrasında ve pandemi koşullarına rağmen bu sayı 73’e yükseldi. 

Teknoparklarda İş Birliği Fırsatı Aranıyor

Turkcell adaptasyon süreci dahil toplamda 200 saatlik eğitim verdi ve startuplar 110 adet modülün geliştirilmesinde de görev aldılar. Sadece büyük şehirler ile sınırlı kalmak istemeyen Turkcell işbirliği fırsatı yakalamak için dümenini Karadeniz, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerinde yer alan teknoparklara çevirdi.

Kaynak için tıklayınız.