Sosyal medyada marka oluşturmanın tüketicilerle iki yönlü bir yol olduğundan emin olmanın bazı yolları. “Çoğu insan anlama niyetiyle dinlemiyor; cevap verme niyetiyle dinliyorlar. “

Bu, Stephen Covey’in 1989’daki en çok satan kitabı “Yüksek Etkili İnsanların 7 Alışkanlığı” ndan. Daha iyi yönetici olmak isteyen kişilere yönelik olsa da, sosyal medya pazarlamacıları için bir slogan olarak bugün daha da iyi hizmet verebilirdi.

Sosyal dinleme veya sosyal medya izleme, gerçekten de arama optimizasyonundan farklı değildir ve keşfedilmek, pazarlamacıların özellikle günümüzde karşılaştığı en büyük zorluklardan biridir. Daha önceki makaleler, anahtar kelimeleri keşfedilme şansını artıracak şekilde geliştirmeyi tartışmış, ancak bu uygulamanın neden bir fark yaratabileceği hakkında çok az şey söylendi. İşte sosyal medya dinleme aracına yatırım yapmanın tüm farkı yaratmasının nedeni:

Birçok tüketici, belirli bir sorun veya zorluk hakkında bilgi veya yardım aradıkları için Google veya Quora araması yapar. Veya bir tartışma grubuna katılır ve sorularını sorarlar. Markanın veya hizmetin kolayca çözebileceği bir sorusu kimin olduğunu bilmek nirvana olmaz mıydı?

Reaktif, “vur ve kaçır” olayları olan reklamların aksine, markaya veya hizmete uyan bir tüketicinin farkına varılması ideal bir senaryo yaratır: sadece zamanında değil, aynı zamanda iyi karşılanacak bir yardım teklifi.

Böyle bir yatırımın bir başka yararı da, başkalarının rekabet hakkında ne söylediğini öğrenebilmektir. Rakiplerin sitelerindeki olumsuz incelemeleri ve yorumları izlemek, benzer ürün veya hizmetlerle ilgilenen ancak başka bir markayla ilgili memnuniyetsizliklerini ifade eden tüketicilere pazarlama fırsatı sunar. Daha iyi bir alternatif sunmak için ne harika bir fırsat!

Rekabete daha yakından bakmak ilham verici olabilir ve hangi stratejilerin işe yaradığı (veya çalışmadığı) gibi değerli bilgileri ortaya çıkarabilir. Yayınlara ve yorumlara kim, ne şekilde yanıt veriyor? Bundan çıkarılacak başka dersler var mı? Bazı araçlar bu gönderileri ve yanıtları bile arar.

Olumsuz yorumlara ve incelemelere yanıt vermek sosyal medyada ve dijital PR’da olduğu kadar önemli olduğu kadar iyi olanları da kabul eder. Bunu yapmak bağlılık oluşturur ve müşterinin de duyulduğunu kabul eder. Yorum yapmak için harcadıkları sürenin iyi harcandığını bilmelerini sağlar ve gelecekte yorum yapma olasılığını artırır.

Markanızı oluşturmanın yollarını dışarıya bakın. Markanın veya sektörün anahtar kelimelerinden bazıları etrafında yoğunlaşan tartışmalar var mı? Öyleyse, katılımcıların takip ettiği liderler kimler? Bunlardan herhangi biri marka veya hizmet için potansiyel elçiler veya etkileyiciler olabilir mi? Onlara ulaşın ve bazı ödüller bile içerebilecek ortak bir çabanın potansiyelini değerlendirin.

Uyumlu olabilecek ancak henüz sunulmayan ürün veya hizmetleri araştırmaya devam edin. Tüketiciler bu yöne yönelirse, bunlar dikkate değer olabilir.

Genellikle sosyal medyayı dinleme ile ilişkilendirilmeyen bir avantaj, bir markanın tedarik zinciriyle ilgili gönderiler hakkında uyarılar oluşturmaktır – muhtemelen hiçbir zaman pandemi sırasında olduğu kadar kritik değildir. Uygun anahtar kelimelerin oluşturulması, tedarik zincirleri son derece savunmasız olan markalar için bir varlık olabilir.

Son olarak, markaların ve hizmetlerin sektörlerinin nereye gittiği ve olası büyük değişiklikler veya değişimler konusunda tetikte olması her zamankinden daha önemlidir. Bunun üzerinde olmak ve hızlı tepki vermek büyük bir avantaj olacaktır.

Kaynak için tıklayınız.