Tüm işverenlerin Glassdoor ve Indeed gibi sitelerde korkunç değerlendirmeleri olacaktır. Bu sadece bir gerçektir.

Pazarlamacıların, tüketici incelemelerinin her zaman iyi ve hafif olmayacağını bildiği gibi, iletişimciler, işe alım görevlileri ve yöneticiler, tüm iyi niyet ve çabalara rağmen, çalışanların bazen kötü bir iş deneyimi yaşadığını kabul etmek zorundadır. İşin püf noktası, bu konuda ne yapacağınızdır.

Adayların% 70’inden fazlasının işveren incelemelerine baktığını ve üçte birinin puanların üç yıldızdan az olması durumunda bile geçerli olmayacağını biliyoruz. Sizinle etkileşim kurduklarında, yetenek dönüşüm hunisinde kalıp kalmamaya karar vermeden önce ortalama altı yorum okuyacaklar. Bu yüzden bunları ciddiye almalısınız. Kötü incelemeleri yönetmek ve azaltmak için dört parça tavsiye aşağıda verilmiştir:

1. Çalışanların yorumlarını okuyun.

Şaşırtıcı sayıda işveren, çevrimiçi incelemelerini okumuyor. Ya da onları yalnızca ara sıra okurlar, genellikle gerçekten kötü olanı ortaya çıktıktan sonra. Öyleyse neden bunun üzerinde durmasınlar?

Muhtemelen kimsenin işi olmadığı için. Belki de iletişim ekibinin veya İK’nın boş zamanlarında yapması gereken şeylerden biridir? Belki bir stajyerin yapılacaklar listesinin en altındadır. Mesele şu ki, gerçek bir insanın, trafiğinize bağlı olarak haftada en az birkaç kez inceleme sitelerine girmesi ve insanların söylediklerini gerçekten okuması gerekir. İncelemeleri kesip düzenli olarak gönderilen bir rapora yapıştırmanızı öneririm, böylece tartışmayı atlamak için bir mazeret kalmaz.

2. İncelemelere gerçek anlamda yanıt verin.

Lütfen aşağıdaki gibi korkunç, baştan savma saçmalıkları kesip yapıştırmayın:

“Geri bildiriminiz için teşekkürler! Ekip yorumlarınızı gözden geçiriyor. “

Buradaki anahtar özgünlüktür. Bazıları, yöneticilerin incelemelere yanıt vermesini önerecek kadar ileri gidecek. CEO’nuzun adını gözden geçirmenin sonuna yapıştırmak istiyorsanız, konuğum olun, ancak bunun onların işi olduğundan emin değilim ve dışarıda yanıt vermemesi gereken çok sayıda CEO var.

Gerçek bir yanıtın uzun olması gerekmez, ancak birisinin incelemeyi okuduğunu ve anladığını (evet, harika olsa bile) ve teşekkür etmek için zaman ayırdığını, ana noktaları anladığını ve gerekirse neyin özel olduğunu söylediğini göstermelidir. incelemeyi okuyup anlamanın bir sonucu olarak şeyler olması muhtemeldir. Bence buna yüz yüze görüşme gibi yaklaşırsak, o zaman doğru yapma olasılığımız yüksektir. Glassdoor’a göre, adayların% 62’si bir yanıt gördükten sonra işveren algısında iyileşme yaşıyor.

Ama ya korkunçsa? Ya gözden geçirme tamamen zehirli işyerleri, zorbalık yapan patronlar, işlevsel olmayan tuvaletler ve gerileyen politikalarla ilgiliyse? Sadece anladığınızı göstermek için gerçekten bu noktaların yeniden gözden geçirilmesini istiyor muyuz? Muhtemelen değil. Burada istenen, gerçek bir alarm ekranı ve kişinin çevrimdışı görüşme yapmak için kullanabileceği bir e-posta veya telefon numarasıdır. Çevrimdışı konuşmanın amacı, onları kötü şeyler söylemekten alıkoymak değil, neden söylediklerini anlamak ve diğer insanların bunları söylemesini engellemek için gerekli değişiklikleri yapmaktır.

3. Mutlu çalışan incelemeleri isteyin.

Berbat incelemelerin bariz bir çözümü, onlara iyi incelemelerle karşılık vermektir. Aslında, özellikle berbat şirketlerde, kötü bir incelemenin hemen ardından çok sayıda harika incelemenin izlendiğini görmek alışılmadık bir şey değildir. Muhtemelen daha kötü memnuniyetsizlere karşı duran sadık Tigger çalışanlarıdır, ama benim deneyimlerime göre, yıldız reytinglerini tekrar iyi bir konuma getirmeye çalışan panikleyen bir yönetici. Hiç hoş değil.

Bununla birlikte, çalışanlardan ve eski çalışanlardan görüşlerini paylaşmalarını istemekte yanlış bir şey yoktur. Okumak istemediğiniz şeyleri paylaşmaları riski vardır (ancak yine de okumalıdırlar, yukarıdaki 2. numaraya bakın), ancak güzel şeyler söyleme olasılıkları daha yüksektir. İlk katılımın sonu, bir, beş ve 10 yıllık yıldönümleri veya emeklilikler gibi standart dönüm noktalarına odaklanılır. Bir kilometre taşına ilişkin genel kabulünün bir parçası olarak, neden deneyimlerini veya yolculuklarını bu sitelerden birinde dünyayla paylaşmak için kibar bir istek eklemeyesiniz? Herhangi bir ödül eklemeyin, porsiyonlamayın, sadece isteyin. 20 kişiden biri gerçekten giderse, orada çalışmanın ne kadar harika olduğuna dair harika sosyal kanıtlara sahip olacaksınız.

4. Harika referanslarla kötü yorumları karşılayın.

Adayların web sitenize göz atacağını biliyoruz, bu harika çünkü tamamen sizin kontrolünüzde olan işe alım pazarlama döngüsündeki çok az yerden biridir (diğeri iş ilanıdır). Bu, tüm bu olumsuzluklara kendi pozitifliğinizle karşı koyabileceğiniz anlamına gelir ve hiçbir şey sitenizdeki gerçek çalışanların görüşlerinden daha özgün değildir. Video klipler istiyorsunuz, küçük alıntılar istiyorsunuz, başarı hikayeleri istiyorsunuz. Diğer gerçek insanlara hayatlarının üçte birini geçirmek için harika bir yer olduğunu söyleyen tüm bu gerçek insanlar, çirkin şeyler söyleyen bir grup huysuz ve anonim insandan çok daha güçlüdür. LinkedIn’e göre, çalışanlarınız adaylar için şirketinizin üç katı güvenilirliğe sahip.

Karmaşık olmasına gerek yok. Her ay çalışanları işle ilgili ufak bir şey hakkında yazılı veya 30 saniyelik video ile yorum yapmaya davet ettiğimiz bir yıllık bir kampanya yaptım. Bu yüzden şöyle şeyler soracağız:

İş gününüzün en iyi kısmı nedir?

Şirkette ne kadar zamandır çalışıyorsunuz?

İş yerinde nasıl geri veriyorsun?

Uzaktan çalışmak için ipuçlarınız nelerdir?

Yeni çalışanlar için ne gibi tavsiyeleriniz var?

Her ay bir avuç makul yanıt alıyorduk ve ardından onların yorumlarını malzeme toplamak için kullanıp kullanamayacağımızı soracaktık (şirket dışında sadece ad ve unvanları kullandık). Yaklaşık yarısı evet dedi ve bir teşvik olarak seçtikleri bir hayır kurumuna 50 dolar bağışladık, bu da meslektaşlarının gelecek ay içerik oluşturmalarını sağlamamıza yardımcı oldu.

Bu, devam eden çevrimiçi olumsuzluklara karşı koymaya yönelik harika ve sağlam bir başlangıç.

Kaynak için tıklayınız.