İnovasyon peşinde olan Coca-Cola, Portföyünde bulunan 400’den fazla markanın yarısını piyasadan kaldırmaya karar verdi…

Coca Cola, Dünya Genelinde 2.200 Kişiyi İşten Çıkarıyor | Pazarlamasyon

 Genel performans düzeyinin altında kalan markalarını “Zombi Markalar” olarak nitelendiren Coca-Cola, pandemi döneminden daha güçlü çıkabilmek adına 2020’de kapsamlı bir “bahar temizliği” yaptı. 

Global salgın zincirleme bir şekilde her alanda etkisini göstermeyi sürdürürken,  markaları da büyük bir değişime sürükledi. Coca-Cola yeniden yapılanma yolunda ilerledi. Pandemiyi fırsata çeviren Coca-Cola, radikal bir karar vererek “Zombi Markalar” adını verdiği yüklerinden kurtulmak için gerekli işlemleri başlattı.

 

Coca Cola markasının başarı hikayesini merak ediyor musunuz?

Morgan Stanley’in Küresel Tüketici ve Perakende Konferansında konuşan Coca-Cola’nın Finans Müdürü John Murphy, “2020 bahar temizliği yapmak için iyi bir yıl oldu” dedi. Murphy, Covid-19’u ve sonrasında alınan harcamaları kısma kararının değişim için bir katalizör görevi gördüğünü belirtti.

 2020 yılını şirketi yeniden yapılandırmak ve daha minimal kararlarla yönetebilmek adına “Zombi markaları” piyasadan kaldırma yılı ilan ettiklerini kaydeden Murphy, açıklamasına şöyle devam etti, “Hepimizin bir garajı var, hepsi zamanla hurdayla doluyor ve hareket edemiyoruz. Bu durumu inovasyon hattında yaşamak çok ürpertici.”

 Murphy, bu radikal kararı markayı yeniden keşfetmek ve daha kapsamlı pazarlama çalışmaları yürütmek adına aldıklarını belirtiyor.

Kaynak: https://www.marketingturkiye.com.tr/haberler/coca-cola-2020yi-bahar-temizligi-yili-ilan-etti/