Mobil uygulama analiz hizmetleri veren App Annie Google Play ve App Store harcamalarına dair araştırmasını paylaştı.

The best games for your smartphone | Engadget

Araştırma sonuçlarına göre mobil uygulama mağazalarında yapılan harcamalar geçen yıla göre yüzde 25 artarak 112 milyar dolar oldu. Harcamalarda en büyük payı mobil oyunlar oluşturuyor.

 App Annie raporunda 2020’nin son çeyreğini baz aldı, raporun sonuçlarına göre Google Play ve App Store harcamalarının 2020 yılı dördüncü çeyreğinde 112 milyar dolara ulaştı. Mobil uygulama ve oyun indirme sayısının küresel çapta 130 milyara yaklaştığı ve  uygulama mağazalarında yapılan harcamaların aralık ayı itibarıyla geçen yıla kıyasla yüzde 25 arttığı araştırmanın öne çıkan noktalarından.  Google Play’de oyunlar, iş ve finans uygulamaları, IOS’in App Store’unda ise oyunları, iş uygulamaları ve yardımcı programlar küresel çaptaki büyümeye en çok katkı sağlayan uygulamalar oldu.

Araştırma verilerini değerlendiren IFASTURK Eğitim, Ar-Ge ve Destek Kurucusu Mesut Şenel şu açıklamada bulundu:  “Uygulama mağazalarından mobil oyun ve uygulama indirme sayısının 130 milyara ulaşması bekleniyor. Uygulama mağazalarının her yıl ortalama yüzde 10 büyüyor. Hızla büyüyen ve gelecek vadeden oyun sektörüne girmek isteyenleri, sürecin başından iş fikrinin ticarileştirilmesine, teşvikten hibeye kadar her aşamada destekliyoruz.”

Kaynak: https://www.fortuneturkey.com/en-fazla-harcama-mobil-oyunda