KFC oyun konsolu KFConsole ile karşımızda

Haziran ayındaki PlayStation 5 tanıtımını izleyen günlerde Kentucky Fried Chicken’ın (KFC) Twitter hesabından parodi olarak nitelendirilebilecek bir tanıtım videosu paylaşılmıştı. Tanıtım videosu kullanıcılarının üzerinde KFC tavuklarını ısıtabileceği bir oyun konsoluna aitti. Bu video üzerine yürütülen tahminler konsolun satışının gerçekleşmeyeceği ve mizahi içerikli bir viral video olarak kalacağı üzerineydi fakat beklenmeyen oldu ve konsolun satışa çıkacağı duyuruldu. 

Kullanıcıların elde ettiği bilgilere göre KFC’nin Cooler Master işbirliğiyle geliştirdiği bu konsol 4K ve 240 FPS desteği sunan yüksek özellikli bir PC yapısında. KFC PR ve Sosyal Medya sorumlularından Mark Cheevers espirili bir dille şu  açıklamayı yaptı:

“Geçtiğimiz aylardaki tanıtımın ardından hayranlarımıza tam olarak istedikleri şeyi verebildiğimiz ve KFConsole’u gerçeğe dönüştürebildiğimiz için mutluyuz. Konsol savaşlarının acımasız olduğunu biliyoruz ama amiral gemimiz KFConsole’a güveniyoruz. Bu makine oyunları en üst seviyede çalıştırmakla kalmıyor, oyun oynarken yemeğinizi de sıcak tutuyor… daha ne olsun? Eğer Sony veya Microsoft bir dahaki sefer konsolları için nasıl tavuk haznesi tasarlayacaklarına dair ipucu isterlerse bizimle irtibata geçebilirler”

KFC bu tanıtım videosuyla ilgi çekici bir PR çalışması yapmasının yanı sıra KFConsole’u hayata geçirerek yenilikçi bir girişimde bulundu.

Kaynak: https://oyungezer.com.tr/haber/kfc-oyun-oynarken-tavuk-isitabileceginiz-konsolunu-duyurdu