Popüler çevrimiçi yayın hizmeti Netflix platformu yeni bir özelliği kullanıcılarına sunma hazırlığında.

Şu anlık Android işletim sistemini kullanan akıllı telefonları hedefleyen bu özellik kullanıcıların Netflix’de yer alan yapımları yalnızca işitsel formatta tecrübe etmelerine olanak sağlayacak. Bu mod ekran başına geçecek vakit bulamayan fakat takip ettiği yapımı ekran kapalıyken de tecrübe etmeye devam etmek isteyenlerin yanı sıra daha az mobil veri harcaması sayesinde limitli mobil veriye sahip olan kullanıcılar arasında da öne çıkacak gibi gözüküyor.

Yayın tam ekran modundayken tek bir dokunuşla bu özellik aktif etkinleştirilebileceği gibi uygulamanın ayarlar sekmesinden de özelliği açık hale getirebilecek. Özellik aktifken kullanıcın karşılaşacağı siyah bir ekran ve izlemekte olduğu yapımın sesi olacak.

Netflix 2020 yılı izlenme oranlarında 2019 yılına göre yüzde 250 oranında bir büyüme gerçekleştirmişti. Küçük gibi gözüken bir özellik Netflix ‘e yeni bir pazarda Spotify ve Apple Music gibi işitsel yayın platformları ile yeni bir rekabet içine girmesine olanak sağlayabilir.

Kaynak: https://www.indiatoday.in/technology/news/story/-netflix-brings-new-audio-only-feature-for-android-users-1750397-2020-12-17