Şirketlerin güçlü yönlerini kullanarak yeni iş alanlarında atılımlar yapması şahit oluyoruz. Opet Kargopark yazılım altyapısını kullanarak tüketicilerin kargolarını OPET istasyonları aracılığıyla teslim alabileceği inovatif bir hizmeti faaliyete geçiriyor. Bu hizmet dahilinde kullanıcılar müşteriler konumu kendilerine en uygun OPET Ultrakargo istasyonunu kargo teslim noktası olarak seçebilecek, kargo firması tarafından sağlanacak şifre ve kimlik bilgisiyle paketini istasyonda bulunan akıllı otomatlardan teslim alabilecek. Hizmetin avantajlı yönlerinden biri de ev adresine teslimde teslimatı evde olmadığı için kendisine ulaşmayan müşterilerin kargolarını dilediği takdirde OPET noktalarından teslim alabilecek olması.

 Kargo otomatları üretici firma Kargopark bulunduğu lokasyona uygun şekilde üretiyor. Akıllı otomatlar farklı boyutlarda bölümlerde kargoları güvenli bir şekilde muhafaza edebilecek şekilde üretildi. Kargopark Genel Müdürü Erdal Özkan’ın açıklamasına göre otomatlar 2015 yılında üretildiğ ve Türkiye’nin ilk yerli ve akıllı kargo dolabı.  Kargopark 5 yıl boyunca Türkiye şartlarında oluşturulan birikiminin OPET kalitesiyle birleşmesiyle birlikte müşterilere kusursuz bir deneyim  sunacağını belirtiyor.

 

Opet 'Sürdürülebilirlik Raporu'na Abd'den Üç Ödül Birden | Enerji Petrol  Medya

Şirketler yetkinliklerini inovatif iş fikirlerine dönüştürüyor. İyi bir örnek olarak OPET istasyonlarında yer alan akıllı otomatlar, bundan böyle Kargopark’ın yazılım altyapısıyla e-ticaret ve kargo firmaları arasında entegrasyonu sağlanacak ve tüketiciler kargolarını OPET istasyonlarından teslim alabilecekler. Proje kapsamında e-ticaret sitelerinden yaptığı alışverişin teslimat adresi olarak kendisine en uygun OPET Ultrakargo lokasyonunu seçen müşteriler, kargo firması tarafından bildirilen şifre ve kimlik bilgisiyle paketini 7/24 teslim alabilecek. Ayrıca eve teslimat isteyen, ancak paket ulaştığında evde olmayan müşterilerin paketleri de OPET noktalarına bırakılabilecek. Otomatlar üretici firma Kargopark tarafından lokasyon uygunluğuna göre üretilmekte. Farklı boyutta bölümlere sahip olan otomatlar teslimat öncesi paketleri güvenli bir şekilde muhafaza ediyor.  

 İstanbul’daki 5 OPET istasyonunda başlayan projenin çok yakında Ankara, İzmir, Antalya, Bursa, Kocaeli gibi büyük şehirlerde 150 lokasyona yaygınlaştırılması hedefleniyor. OPET’in proje ortağı Kargopark Genel Müdürü Erdal Özkan, 2015 yılında Türkiye’de ilk yerli ve akıllı kargo dolabını ürettiklerini belirtiyor ve 5 yıl boyunca Türkiye şartlarında oluşturulan birikimin OPET kalitesiyle birleştirilerek müşterilere kusursuz bir deneyim sunmayı amaçladığını belirtiyor.

Kaynak: https://www.marketingturkiye.com.tr/haberler/e-ticarette-yeni-bir-teslimat-noktasi-opet-istasyonlari/