Türkiye’nin en önemli sektörlerinden birisi olan dizi sektörü uzun süredir kendisini global pazarda kendisini kanıtlamış durumda. Amerika’dan sonra en çok dizi ihraç eden ikinci ülke ünvanına sahibiz. Dijital streaming platformları arasında en iyilerden olan Netflix Türkiye’nin bu potansiyelini görerek Netflix Türkiye’de üretilmiş ilk orijinal içerik olan Hakan Muhafız ile ilk adımı atmıştı.

Türkiye menşeli Netflix Orijinal içeriklerinin sayısı gün geçtikçe artmaya devam ediyor. Netflix aracılığı ile 190 ülkede gösterime girmeye başladı. Bu gelişmeyi bir açık hava kampanya aracına dönüştüren Netflix’in son yaptığı kampanya sosyal medyada oldukça konuşuldu. Netflix son kampanyasında “Şimdi onlar düşünsün” kalıbından esinlenerek “Şimdi onlar alt yazılı izlesin” cümlesi ile kampanyasını yayınladı.

Kampanya sosyal medyada beğenildiği kadar eleştirilere de maruz kaldı. Bazı kullanıcılar kampanyanın milliyetçi olduğu için eleştirdiler, kimi kullanıcılar ise kampanya üzerinden Netflix Türkiye’nin uyguladığı sansürleri eleştirdi.

Kaynak: https://www.marketingturkiye.com.tr/haberler/netflix-simdi-onlar-alt-yazili-izlesin/