ışık, trafik, karanlık, aydınlatılmış içeren bir resim

Açıklama otomatik olarak oluşturuldu

Tüm dünyayı etkisi altına alan salgın hastalığının tüm endüstri ve iş olanaklarını derinden etkiledi. Bu süreçte işletmeler hazırlıklı mıydı? Yoksa hazırlıksız mı yakalandı? 

Covid-19’dan önce birçok şirketin uzun vadeli planlanmış düşünceleri vardı. Ancak salgın, iş dünyasındaki dönüşümü çok derinden etkiledi. Neredeyse bir gece içerisinde liderler, planlarını uygulamaya sokarak işlerinin karantina süresince devam etmesi için normalleşme sürecine kadar yeni bir gerçeklikte faaliyetlerini sürdürmeye zorladı. Tüm şirketler artık dijitale dönmüştü. Ve yapılması gereken bu akıma ayak uydurarak yeni normale kadar uyum sağlayabilmekti. Çalışma şekli artık değişerek müşteriler ile uzaktan iletişim kurmanın yolları bulundu. Müşterilerin iş sürekliliğini sağlamak ve dijital iletişim ile bu süreçte destek olabilmek hedeflendi. 

Pandemi döneminde şirketlerin, hayatta kalabilmeleri için dijital dönüşüme adapte olmaları gerektiğini gördüler. Birçok marka bu dijital dönüşüme çok iyi adapte olup satış rekorları kırdığı aynı zamanda bu pandemi sürecini lehine çevirerek işbirlikleri ile daha güçlendirdi. Şirketlerin bu süreçten sonrası için dijital dönüşümün artarak devam edeceğini ve bu uygulamanın hayata geçirilmesi gerektiğinin farkında olması gereklidir. Evden çalışanların ihtiyaç duydukları belge ve bilgilere güvenli şekilde erişimlerini sağlamak, ofisleri yeni normale göre düzenlemek, çalışanların güncel koşullara uyum sağlamalarına yardımcı olmak, dijital dönüşüm adımlarını doğru planlamak, vazgeçmeden uygulamaya devam etmek ve operasyonel sürekliliği korumak şirketlerin öncelik vermesi gereken noktalar arasında yer alıyor. 

Bu süreçte nasıl daha verimli olunabilir ve çalışanlar için nasıl daha fazla kişisel alan sağlanabileceği işletmelerin iş yerlerini dönüştürme planlamaları için başka şirketlerde bu planlamaları yapmak üzere kendileri bir proje başlattı. 

Kaynak için tıklayınız.