Clean Creatives ties agencies to fossil fuel companies in Polluted PR  report | PR Week

İklim değişikliği dünyayı tehdit eden en önemli süreçlerden birisi ve dünyada bu konuda farkındalık yaratmaya çalışan pek çok hareket mevcut. Pek çok siyasi, ekonomik ve toplumsal kuruluş iklim değişikliği ile mücadele ederken, bazı şirketler ve kuruluşlar da mevcut düzenin devam etmesini istiyor. Çünkü çevreyi kirleterek para kazanan, çevre yatırımlarından kaçmak isteyen birçok firma var ve düzenin değişmesi onların aleyhine işliyor. Bunu yavaşlatmak veya engellemek için ise kendi istekleri doğrultusunda PR çalışmaları yapılıyor. 

Fossil Free Media şirketinin Clean Creatives adlı çalışmasında yer alan rapora göre, dünyada çevre aleyhinde yapılan PR çalışmalarına her yıl 200 milyon dolardan fazla para harcanıyor. Genellikle petrol ve gaz şirketlerinin yatırım yaptığı bu iletişim çalışmalarında, iklim değişikliğinin ciddiyeti zedelenmeye çalışılıyor veya uydurma içerikler ile iklim değişikliği ile ilgili yanlış bilgiler yayılıyor. Rapora göre, Amerikan Petrol ve Gaz Derneği, 2019 ve 2020 yılları içerisinde yüksek bütçeli kampanyalar sürdürerek, hava kirliliğine yol açan tesisler ile ilgili yanıltıcı bilgiler ortaya koymuş. 

Araştırmada kampanyalara yatırım yapan şirketler kadar bunların hayata geçmesine katkıda bulunan halkla ilişkiler şirketlerine de dikkat çekilmiş. Meslek etiği olarak insanların kandırılması ve onlara yanlış bilgilerin sağlanmasını suç olarak gören Fossil Free Media şirketi, tüm bu ajansların isimlerini paylaşarak, şirketlere karşı protesto yapılmasını da önermiş durumda. 

Kaynak İçin Tıklayın.