İngiltere futbol liginin dördüncü kademesinde yer alan Stevenage Futbol Kulübünü duyduysanız, bunun sebebinin Burger King’in sponsorluğu olma ihtimali yüksek.

BK’nın 2019 takımı desteği, oyuncuları FIFA EA Sports oyununda kulübü oynamaya, ünlü oyuncularla sözleşme imzalamaya ve başarılarını çevrimiçi paylaşmaya teşvik eden “Stevenage Challenge” sosyal medya gösterisine yol açtı. (Kampanya, özgünlüğünden dolayı One Show ödülü kazandı.)

Şimdi, Stevenage kadın takımı da benzer bir muamele görüyor ve Burger King, sporda kapsayıcılığı desteklemek için logosunu bile değiştiriyor. Marka, Stevenage FC kadın takımına erkekler takımıyla aynı şartlar ve koşullar altında ve aynı düzeyde sponsorluk yapıyor.

Yeni logo 2020-21 sezonu boyunca takım setinde ve sponsorluğun lansmanını kutlamak için Burger King’in sosyal kanallarında gösterilecek. Buna ek olarak, Stevenage’deki (Londra’nın 47 mil kuzeyindeki bir kasaba) Burger King restoranı yenileniyor ve Burger Queen olarak yeniden markalaşıyor.

Burger King İngiltere’nin pazarlama direktörü Soco Nunez, “Kadın ekibi, erkek takımıyla aynı zorluklar ve engellerle karşı karşıyadır ve markamızdan aynı desteği eşit bir sponsorlukla alması adildir” dedi.

Hayranlar, sınırlı sayıda üretilen kiti Stevenage FC sitesinde sipariş edebilecekler.

Kaynak için tıklayınız.