2019 yılının sonunda ortaya çıkan ve 2020’nin ilk aylarında bütün dünyada krize sebep olan covid-10 virüsü, günlük rutinlerimizi değiştirerek, neredeyse 1 yıl boyunca hayatlarımızı alışık olmadığımız bir şekilde yaşamamıza neden oldu. Zaman zaman karantinalar ve sokağa çıkma kısıtlamaları ile mücadele ettik. Tabi bu süreçte, bugüne kadar hiç olmadığı kadar sosyal medya platformlarına yöneldik. Özellikle markaların, kurumların da sosyal medyaya daha çok önem verdiği bu dönemde, ünlü isimler de bu platformları bir o kadar aktif kullandılar.

 En çok kullanılan sosyal medya platformlarından biri olan Twitter’da, insanların 2020 yılına ve covid-19 virüsüne karşı düşüncelerini paylaştıkları birçok tweet atıldı. Kimileri bu senenin çabuk bitmesini isterken, kimileri 2021 yılı için umutsuzdu. Ünlü isimler de bu akıma katıldı ve Twitter, ortaya çıkan komik tweetleri reklam panosuna dönüştürdü. Sokaklara asılan bu tweetler ortaya çok eğlenceli görüntüler çıkarttı. Yılbaşı gecesinin yaklaşması ile birlikte, 2020 yılında atılan tweetleri hatırlayarak seneye veda ediyoruz.

İşte Twitter’ın söylediğine göre 2020 ile ilgili atılan 6 milyon tweetten bazıları; 

Hem reklam panosu hem duvar resimleri olarak asılan açık hava reklamları ilk olarak New York, Los Angeles, Philadelphia, San Francisco ve Oakland’a yerleştirilmeye başlandı. Asılanların arasında Twitter kullanıcılarının, ayrıca sanatçıların ve Dionne Warwick gibi Twitter fenomenlerinin tweetleri de yer aldı. Kampanya 28 Aralık’a kadar, gazete bayisi ve otobüs durağı yerleşimleri ise 31 Aralık’a kadar devam edecek.

Twitter Pazarlama Direktörü Robin Tilotta, insanların Twitter’da yaptığı mizahın bu sene yaşanan kötü olaylar arasında bizleri birbirine bağlayıp moralimizi yükselttiğini belirtti. 2020’nin sonunu kutlamak için de katılımları beklediğini ekledi.

Kaynak: https://pazarlamasyon.com/twitter-2020-hakkinda-atilan-komik-tweetleri-reklam-panolarina-donusturdu/