Türkiye’nin en kapsamlı ve en büyük e-ticaret zirvesi olarak bilinen ECHO Summit, bu sene üçüncü kez online olarak düzenleniyor. “Rapid Commerce” teması ile 20-21 Ocak 2021’de gerçekleşecek olan zirve; ilham veren çalışmaları, alanındaki son gelişmeleri ve sektörün profesyonellerini 11 ayrı başlık altında sahnede buluşturacak. Deloitte ve Marketing Türkiye iş birliği ile düzenlenen zirve, YouTube, Twitter, Facebook ve Marketing Türkiye web sitesinden canlı olarak yayınlanacak. Yapılacak canlı yayına Marketing Türkiye’nin LinkedIn ve Instagram hesaplarından da ulaşılabilecek. 

Türkiye’deki en büyük ve en kapsamlı e-ticaret zirvesi ünvanını almış olan ECHO (e-Commerce Head Organization) Summit, coronavirus sebebiyle bu yıl ilk defa çevrimiçi platformlardan gerçekleşecek. Deloitte tarafından sahip olduğu küresel çaptaki deneyim ve bilgi birikimiyle desteklenen bu zirvede iki gün boyunca altyapı hizmetlerinden trendlere, pazarlama stratejilerinden kişisel verilerin korunması kadar sektörün her alanını kapsamlı bir biçimde ele almak hedefleniyor. 20-21 Ocak tarihlerinde gerçekleşecek olan zirvede bu senenin konusu “Rapid Commerce” yani “Hızlı Ticaret” olarak belirlendi. Konunun bu şekilde belirlenmesinin ardındaki sebep ise hepimizin hayatına kökünden etki etmiş olan coronavirus ile birlikte hayatımıza giren “hız “ kavramı.

E-Ticaretin En İyileri Ödüllendirilecek

Gerçekleşecek zirvenin sonunda ise halk oylaması ile belirlenen, müşterine değer veren ve onlara en iyi alışveriş deneyimini yaşatmayı başarabilen e-ticaret platformları açıklanacak. Başarılı bulunan platformlar ECHO Awards’da ödüllerine kavuşacak. 38 farklı kategoride en başarılı e-ticaret sitelerinin belirleneceği oylamada jüri halk olacak. Ayrı olarak süreç bazlı bir değerlendirme de yapılacak ve bu değerlendirmede; kullanım kolaylığı, estetik tasarım, ürün çeşitliliği gibi süreçlerdeki başarılarıyla öne çıkan marka ve platformlar ödüllerine kavuşacak. 

ECHO Summit’de Neler Konuşulacak?

1. Rapid Commerce

2. Consumer Shift

3. Customer Acquisition

4. Content Marketing

5. Customer Retention

6. Innovation

7. Dijitalleşmede Öncü Olanlar

8. Yeni Nesil Perakende

9. Güncel Lojistik Çözümleri

10. Veri Güvenliği

11. E-ihracat

15 Farklı Marka ECHO Summit’de Olacak!

E-ticaretin ustası olarak bilinen 15 markanın katılımıyla gerçekleşecek olan zirvede, e-ticaret platformlarının yanında gıdadan giyime, perakendeden finansa, tüketici elektroniğinden kozmetik ve lojistiğe kadar farklı birçok sektör deneyimi konuşulacak. Deloitte’un içerik desteği ile tasarlanan ECHO Summit’de dijital bankacılık uygulamalarıyla one çıkan Yapı Kredi Bankası’ zirvenin ana destekçisi olarak göreceğiz. T.C. Ticaret Bakanlığı, TUSİAD, TÜRKONFED ve Etid’in de destek vereceği zirvede BluTV, Burger King, Boyner, Evyap, GittiGidiyor, Palo Alto Networks, Papara, P&G, Sephora, Sertrans Logistics, Shopi go, Tchibo ve Vestel gibi e-ticaretin usta oyuncuları birikimlerini paylaşacak. ECHO Summit’in yayın sponsorluğunu ise 100’ü aşkın ülke arasında en iyi haber uygulaması seçilen Bundle üstlenecek.

Kaynak için tıklayınız.