Türkiye Obezite Araştırma Derneği (TOAD) ve Novo Nordisk Türkiye, obeziteye farkındalık yaratmak amacıyla yeni bir kampanya başlattı. Yıllardır bir sorun olan obezite, hareketsizlik ve sağlıksız beslenmenin bir sonucu olarak daha da büyük hastalıklara yol açarken, günden güne artmaya devam ediyor. Özellikle pandemi nedeniyle evlerde daha çok vakit geçirip, egzersiz yapamadığımız bu dönemlerde kilo alma oranları da yükselmiş durumda. Bunun önüne geçmek ve obezite ile mücadele etmek için TOAD, herkesi vücut kitle endeksini (VKİ) ölçmeye teşvik ediyor. 

‘’Hadi Birlikte’’ kampanyası, Novo Nordisk Türkiye desteği ile 2021 yılının ilk ayında hadibirlikte.com adresinde başlatılacak. İnternet sitesini ziyaret eden kişiler vücut kitle endekslerini ölçerek, herhangi bir obezite riski ile karşı karşıya olmaları durumunda en yakın obezite merkezlerine yönlendirilecekler. Ayrıca Hadi Birlikte kampanyası için açılan resmi Instagram hesabında, iki gün arayla bilgilendirici paylaşımlar yapılıyor. Instagram kullanıcıları bu Instagram sayfasına girerek de obezite ile ilgili en çok sorulan sorulara uzman doktorların çektiği kısa videolar ile cevap bulabiliyorlar.  

TOAD Başkanı Prof. Dr. Volkan Yumuk, Dünya Sağlık Örgütü’nün verilerine göre dünyada 650 milyon, Türkiye’de 20 milyon kişinin obeziteli olduğunu belirtti ve ülkemizde her 3 kişiden 2’sinin aşırı kilo sorunu ve obezite ile mücadele ettiğini ekledi. Ayrıca, 10 aydır sağlığımızı ciddi derecede tehdit eden Covid-19 virüsünün, obeziteli bireylerde daha fazla risk oluşturduğunu vurguladı.

Vücut kitle endeksini ölçmek isteyen kişiler buradan boy ve kilo bilgilerini girerek kolayca ölçebilirler.

Kaynak: https://mediacat.com/obeziteye-karsi-hadi-birlikte/