Her ne kadar tüm dünya 2020’nin bitişini büyük bir coşkuyla kutlasa da geçtiğimiz yılı cehenneme çeviren sorunların 2021’de de son sürat devam ettiği hepimizin malumu. İnsanları evlerinde kalmaya, sinema sektörünü ise salonlarını kapatmaya iten pandemi nedeniyle bu yıl dijital olarak gerçekleşecek Göteborg Uluslararası Film Festivali, sinemanın tek kişilik bir deneyim olduğunu düşünen bir sinefili Marstrand Adası’ndaki Pater Noster Deniz Feneri’nde bir haftalık festival maratonuna davet ediyor.

2021 yılı için belirlediği Sosyal Mesafe temasına uygun olarak hazırlanan tanıtım kampanyası kapsamında bir kişiyi yedi gün boyunca Pater Noster’de telefonundan ve insanlardan uzakta film izlemeye çağıran festival, ayrıca, Göteborg’da bulunan iki ayrı mekânda tek kişilik film gösterimleri düzenleyecek.

Düzenlediği ıssız sinema deneyimi için başvuruları dün itibarıyla internet sitesinden kabul eden Göteborg Uluslararası Film Festivali, Pater Noster talihlisini başvuranlarla gerçekleştireceği mülakatlarla belirleyecek. 19 Ocak’ta duyurulacak “kazananın” deniz fenerindeki macerasıysa 30 Ocak itibarıyla başlayacak.

Kampanya hakkında detaylı bilgiye erişim için festivalin internet sitesine bu linkten ulaşabilirsiniz.

Kaynak için tıklayınız.