Çoğu iletişim departmanı içerik sağlama konusunda mükemmeldir: Bir şirketin yöneticilerinin ekipleriyle paylaşabileceği güçlü mesajlar ve iyi malzemeler oluştururlar. Elbette, iş liderlerinin ve yöneticilerin bu maddeye ihtiyacı var. Ama daha fazlasına ihtiyaçları olabilir.

Akıllı iletişimciler ve iletişim ekipleri, “iş ortağı” veya “güvenilir danışman” rolüne adım atarak kuruluşları için vazgeçilmez hale gelir.

Kendinizi bu şekilde farklılaştırmak ve kuruluşunuzun iletişim kurma konusundaki genel bilgisini yükseltmek istiyorsanız, o zaman yöneticilerin iletişim güvenine odaklanmanızı öneririm. Güven anahtardır. En iyi yönetici-iletişimciler, tam olarak doğru olan bir güven düzeyine sahiptir. Kendine çok fazla güvenenler dinlemekten daha fazlasını konuşabilir, ayrıntıları kaçırabilir veya sadece konuştukları için iletişimin “tamamlandığını” varsayabilirler. Çok az güveni olanlar, konuşmaları geri çekebilir, geçip gidebilir veya erteleyebilir ya da iletişimin başka birinin iş tanımının (muhtemelen sizinki) altına girdiğini varsayabilir. Nasıl yardımcı olabilirsiniz? Güven spektrumunun her iki ucundaki yöneticiler için iletişimi geliştirmek için kullanabileceğiniz üç taktik aşağıda verilmiştir.

1. Tartışma istemlerini paylaşın.

Çalışanlara ulaşma söz konusu olduğunda, yöneticiler en değerli iletişim kanalınızdır ve bu kanal her iki tarafa da gitmelidir. Bu nedenle, yöneticilere paylaşmaları için bilgi vermenin yanı sıra, onlara ekipleriyle sohbet etmeleri için sorular veya istemler sağlayın. Şirketinizdeki her ekibin önümüzdeki hafta “onsuz yaşayamayacağım verimlilik aracı” veya “Rakip X’teki meslektaşıma sormak istediğim bir soru” hakkında konuştuğunu hayal edin.

Uyarılar, kendinden emin olmayan iletişimcilerin bir konuşma başlatmasına yardımcı olurken, son derece emin iletişimcilerin mesajda kalmaları için bir odak noktası sağlar.

2. “Mücadele hikayeleri” isteyin.

Meslektaşlarınız muhtemelen başarı öyküleri için dileklerinize alışmışlardır: iç ve dış beslemeleri taze, alakalı içerikle devam ettirmek için can attığınız anekdotlar. Bu sohbeti güçlendirin ve bunun yerine yöneticilerin iletişim kurma mücadelelerinin dürüst hesaplarını isteyin. Bu hikayeler paylaşman için değil, çalışman için. Cesur olun, çünkü cevaplar siz de dahil olmak üzere iletişim hattının herhangi bir yerinde zayıflıkları ortaya çıkarabilir. Ama neyin bozuk olduğunu bilmiyorsanız, onu nasıl düzeltebilirsiniz?

Mücadele hikayeleri, kendinden emin olmayan iletişimcilere yardım isteme şansı verirken, aşırı güvenenlerin iyileştirme fırsatlarını değerlendirmesine izin verir.

3. Bireysel koçluk sunun.

İster kendinize danışmanlık hizmeti verin ister üçüncü bir tarafla ilişki kurun, her yöneticiye her yıl birkaç saat iletişim koçluğu vermeyi düşünün. 1: 1 çalışarak, gerçek zamanlı projeleri sanal sınıf olarak kullanarak belirli becerilere (yazma, sunum yapma, aktif dinleme vb.) odaklanabilirsiniz. İş başında eğitimde son nokta.

Koçlukta, kendine güvenmeyen iletişimciler korkularla yüzleşmek ve risk almak için güvenli bir yer bulur; Aynı tehdit içermeyen ortamda, aşırı özgüvenli iletişimciler yüksek hedeflere ulaşabilir ve hatta yapıcı geribildirimi kucaklamak için gardlarını indirebilirler.

Kaynak için tıklayınız.