Her gün 500 milyondan fazla insanın bir Instagram Hikayesi izlediğini ve bu videoların üçte birinden fazlasının işle ilgili olduğunu biliyor muydunuz? Şimdiye kadar işletmelerini tanıtmak için Instagram’a başvuran profesyoneller ve işletmeler için yeni bir solukta, profesyonellerin anlık paylaşmalarına yardımcı olmak için Linkedİn’den geldi. Instagram hikayeleri gibi, LinkedIn hikayeleri özelliği de 20 saniyeden uzun olmayan bir video oluşturmanıza ve bunu profilinizde yayınlamanıza olanak tanır.

LinkedIn Hikayeleri nedir?

LinkedIn Hikayeleri özelliği, otomatik olarak kaybolmadan önce 24 saat boyunca mevcut olan bir resim, slayt gösterisi veya 20 saniye boyunca belirli içeriği takipçileriniz ile paylaşmanıza olanak tanıyan bir formattır. Video, resim veya slayt gösterisi, yayınlandıktan tam bir gün sonra kaybolur.

Bu özellik özünde Instagram, Facebook ve Snapchat’ta bulunanlarla aynıdır ve aşağı yukarı aynı işlevlere sahiptir. Kullanıcılar çıkartma ekleyebilir, sorular sorabilir, metin katmanları yerleştirebilir veya diğer LinkedIn hesaplarını tanıtabilir.

LinkedIn Hikayelerinin Faydaları

Farklı platformlara ait olsalar da, hikayeler özelliğinin esasen öncekiyle aynı olduğunu zaten biliyoruz. LinkedIn Hikayelerini ayıran başlıca özelliği iş bağlamıdır.

Markalar ve pazarlamacılar hikayelerini, akrabalar ve arkadaşlarla paylaşmak yerine meslektaşları ve gelecekteki potansiyel müşterileri ile paylaşabilir hedef kitlesine doğrudan ulaşabilir.

LinkedIn Hikayeleri, etkileşim için güçlü fırsatlar sunar. Yakın zamanda yapılan bir çalışmada, Instagram kullanıcılarının %25’i markalı bir gönderi ile karşılaştıklarında yukarı kaydırdığı ortaya çıktı. LinkedIn Hikayeleri ile bu yüzdenin daha da artması bekleniyor.

Hikayeleriniz doğrudan bir satışla sonuçlanmasa da, markanızı tanıttığınızı ve bu konuda bir farkındalık havası yarattığınızı unutmamakta fayda var. 

LinkedIn Hikayeleri aracılığıyla işletmenizi tanıtmak için beş strateji

1. Gerçek zamanlı etkinlikleri paylaşın.

2. Müşteri öykülerini paylaşın.

3. İş ipuçlarını ve güncellemeleri paylaşın.

4. Trend haberleri ve duyuruları paylaşın

5. Kurumsal Soru ve Cevaplara ev sahipliği yapın

Daha geniş bir kitleye ulaşmak için, son platformdan ve onların özelliklerinden yararlanmak kesinlikle akıllıca bir harekettir.