E-sporda her gün bir yeni olay. Uzunca bir süredir eleştirilerin odağında olan Çinli E-spor ekibi Newbee takımı, incelemelerin ardından tüm turnuvalardan uzaklaştırıldı. Valve ve Dota2’nin Çin’deki sorumlusu olan Perfect World, yaptıkları incelemeler sonucunda Newbee takımı ve oyuncularının “şike” yaptığını tespit etti.

Şike vakası, 2020 Şubat ayında düzenlenen StarLadder ImbaTV Dota 2 Minor turnuvasında yaşandı. Yeni kurulan Team Avengerls isimli takım ile karşılaşan Newbee takımı, turnuvanın ilk oyununu kaybetti. İkinci oyunda Avengerls takımı 20. dakika yaklaşık 15K altın farkına rağmen oyunu kaybetti.

Uzunca bir süredir bu maç yüzünden eleştirilen Newbee ve oyuncuları açıklamaların ardından Dota2’den ban yedi. 2014’de Dota2’nin en önemli turnuvası olan The International’ı kazanan Newbee takımının içerisinde Aegis of Shield’ı kaldıran Zeng “Faith” Hongda gibi önemli isimler de bulunuyor.

Faith, Newbee ile katıldığı 106 turnuvadan tam 1.764.520 dolar kazanmış durumda.

Şike araştırmasının diğer ayağında bulunan Team Avengerls ve tüm takımı da bugün sabah itibariyle Dota 2’den uzaklaştırılmış durumda. İkili arasında oynanan maçın detaylarına ulaşmak için buraya tıklayabilirsiniz.

Şike krizinin bir diğer isimi olan Team Avengerls ve tüm üyeleri de bugün sabah itibariyle Dota2’den uzaklaştırıldılar. İki takım arasında oynanan olaylı maçın detaylarına ulaşmak için tıklayınız.

Kaynak: https://oyungezer.com.tr/haber/eski-ti-sampiyonu-newbee-ve-oyunculari-dota-2den-omur-boyu-ban-yedi