Sosyal sorumluluk projesi marka itibarını destekler. Günümüzde markalar, tüketicinin kalbinde taht kurmak için birbirinden farklı proje çalışması yapıyor. Bunlardan en avantajlı olanı, sosyal sorumluluk projesi. 

Günümüzde bir çok uluslararası şirket Kurumsal Sosyal Sorumluluk Projelerine önem vermekte ve bunun için departmanlar kurmaktadır. Bu şirketlerde, Kurumsal Sosyal Sorumluluk Müdürü, Kurumsal Vatandaşlık ve Sürdürülebilir Gelişme Global Direktörü gibi unvanlar mevcuttur. Kurumsal sosyal sorumluluk, sürdürülebilir kalkınmaya da katkı sağlamaktadır. 

Günümüzde, tüketicilerin talepleri gittikçe artıyor ve farklılaşıyor. Tüketici, artık markalardan sadece yeni ürün veya kaliteli ürün beklemiyor. Marka ile tüketicinin bağları, sadece ticari değil, duygusal bağ olmalı. Tüketici, markanın ona değer vermesini, onu önemsemesini bekliyor. Bu sayede, tüketici markaya karşı daha farklı yaklaşıyor.  Bunu yapabilmek için de en önemli adım olan sosyal sorumluluk projesi yapmanız gerekiyor.Yürütülen sosyal  sorumluluk projeleri, marka ile bağdaşlaştırılarak, algı oluşturulmuş olur. Yeni pazarlara girme olanakları artar. Marka tüketici gözünde, güvenilir konuma gelir.

https://www.codetocoupon.com/tr/blog/kullandigimiz-markalar-ve-sosyal-sorumluluk-projeleri/