Bir kriz olduğunda iletişim en kritik şeylerin başında gelmektedir. Süreç aslında kağıt üstünde basittir. İdeal bir dünyada, kriz iletişim planınıza gidersiniz ve onu uygulamaya başlarsınız. Ancak ideal bir dünyada yaşamıyoruz. Koronavirüs salgınının hızı ve geniş kapsamlı etkisi çoğu kuruluşu hazırlıksız yakaladı. En iyi planlanmış planlar bile çok çeşitli iletişim kanallarında ihtiyaç duyulan iletişim ölçeğini yönetmek için profesyonel kriz iletişim desteğine ihtiyaç duydular.

Koronavirüs salgını sırasında hepimiz inanılmaz zorluklarla karşı karşıyayız, bu zorluklar önümüzdeki aylarda da devam edecek. Bu süre zarfında personelimiz, tedarikçilerimiz ve müşterilerimiz ile nasıl iletişim kurduğumuz çok önemlidir. Kısa ve uzun vadeli bir etkiye sahip olacaktır. 

İşte etkili kriz iletişimi ipuçları;

Pratik yapın

Bir sonraki krizin ne olacağını bilmiyorsunuz ama bu hazırlanmamanız gerektiği anlamına gelmiyor. Elbette, daha önce bir kriz olmuşsa veya bir doğal afet gibi radarınızda olan bir kriz varsa, bunu fark etmek ve anlamak bizim için daha kolaydır. Ancak her ihtimale karşı kriz yönetimi ve iletişim ekipleriniz ne kadar hazırlıklı olursa, krizle o kadar iyi başa çıkacaklardır.

Bunu yapmanın en iyi yolu, farklı kriz senaryolarında iletişiminizi test etmek ve herkesin sorumluluklarını bildiğinden emin olmaktır. 

  • Medyaya hitap etmekten sorumlu olanlara medya eğitimi sağlamak
  • Tüm önemli paydaşlar için acil durum iletişim bilgilerini sağlamak
  • Birincil mesajlar ve stratejik anlatılar geliştirmek
  • Mesajlaşmayı resmî web sitelerinden ve sosyal medya kanallarından yani güvenilir ortamlardan yayınlayacak sistemi kurmak.

Bir örnek olarak, pandemiden önce birçok belediye, şehir ve bölge, tedarikçileri değiştirirken sağlık tesislerinde eldiven, önlük ve test kitleri gibi tek kullanımlık ürünlerin tedarik sorunlarıyla karşı karşıya kaldılar. Salgında Kişisel Koruyucu Ekipman (KKE) stokları düşük olduğunda, medya ve basın organlarından sorular ve suçlamalar geldi. Buradan öğrenilen dersler son derece yararlı oldu.

Kanıtlanmış iletişim araçlarını kullanın

Kriz iletişimi stratejiniz, kuruluşunuza ve / veya sektörünüze uygun kanıtlanmış araçların kullanımını içermelidir. Tecrübelerime göre, farklı kriz durumları için farklı senaryolar yazmak ve bunları öncesinde çalışmak çok önemlidir.

durumları için farklı senaryolar yazmak ve bunları öncesinde çalışmak çok önemlidir.

 Bunu yapmak için örneğin kendinize şu soruları sormanız gerekir:

  • Güvenlik açıklarımız nerede?
  • Topluma en büyük etkisi nedir?
  • Farklı paydaşlar ne hakkında bilgilendirilmeyi ister ve bekler?
  • Hangi medyada yer almayı bekleyebiliriz ve bunu en iyi nasıl karşılayabiliriz?